(Illustrasjon: LINK Arkitektur)

Røyken satser videre på treskoler

Nye Torvbråten skole skal bygges av Veidekke Entreprenør og stå ferdig sommeren 2020. Dette er den andre svanemerkede skolen Røyken kommune bygger.

Nylig ble det kjent at Veidekke Entreprenør er tildelt totalentreprisekontrakten på Torvbråten skole med flerbrukshall. Kontrakten er på 187 millioner kroner eks mva.

Torvbråten skole

Veidekke Entreprenør og byggherre Røyken Eiendom er nå inne i en 10 dagers karensperiode ihht loven om offentlige anskaffelser, men etter endt karensperiode blir det kontraktsignering.

Nye Torsvbråten skole blir på ca. 4 600 kvadratmeter brutto areal og i tillegg skal det oppføres en flerbrukshallen på ca. 1 940 kvadratmeter brutto areal.

(Illustrasjon: LINK Arkitektur)

Den gamle skolen på tomta rives til sommeren.

Svanemerkede bygg og fossilfrie byggeplasser

Torvbråten skole følger etter Røykens første klimavennlige treskole, Sydskogen skole som ligger to kilometer fra Torvbråten.  Denne er under oppføring i dag etter at det oppstod forsinkelser i prosjektet. Sydskogen er Nordens første svanemerkede skole, mens Torvbråten skole blir nummer to.

Svanemerket stiller krav til byggeprosessen og til alle materialene som brukes i bygget. Sydskogen skole bygges av massivtre, og Svanen krever at trevirket skal være bærekraftig produsert, slik at ikke de viktige skogressursene på jorda blir utarmet. Et svanemerket bygg er også mer energieffektivt enn de tekniske forskriftene krever. Videre sikrer Svanemerkets strenge kontroll av bygge­materialene at det finnes minimalt med skadelige kjemikalier i bygget.

Sydskogen skole får passivhusstanard og det cirka 5 200 kvadratmeter store skolebygget skal hovedsaklig bygges i massivtre. (Illustrasjon: DRMA Arkitekter)

– Både barn og voksne tilbringer mange timer daglig inne på skolen, og Svanemerket sikrer at også innemiljøet vil bli godt ivaretatt på Sydskogen, for eksempel ved å stille krav som gjelder både støynivå og lysinnslipp, sier Tormod Lien, markedsrådgiver i Svanemerket.

Den nye Torvbråten skole skal stå ferdig sommeren 2020. Kommunen har krevd oppføring med CO2 fri byggeplass, installering av energibrønner, solceller på taket kombinert med overvannsfordrøyning, passivhus-standard og klimagassregnskap i prosjektet.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *