En tidligere ullfabrikk i betong fra 50-tallet, forvandles til 178 leiligheter i det som kalles Merinokvartalet. (Illustrasjon: Bonava)

Vant Bergens største ombyggingsprosjekt

LAB Entreprenør, er innstilt av Bonava for bygging av 178 leiligheter med tilhørende parkeringsanlegg og et mindre næringslokale i Merinoparken i Breiviken nord for Bergen sentrum.

Deler av tidligere industribygg på tomten er vernet og skal bevares, mens andre deler skal rives og nybygg vil tilpasses eksisterende bygningsmasse. Totalt areal er 23.690 m2 og BRA-S er 12.905 m2, skriver LAB Entreprenør som er en del av AF Gruppen.

Stort leilighetsprosjekt

Prosjektet består av eksisterende bygg og nybygg på til sammen 8 etasjer hvor de nederste etasjene inneholder parkeringsarealer, tekniske rom og næringslokaler. Leilighetene har størrelser på 35 – 164 m2 med gode utomhusarealer og store takterrasser.

Området er et tidligere industriområde hvor det nå pågår stor boligbygging og ligger ved Norges Handelshøyskole.

Kontrakten vil være en totalentreprise og har en verdi på MNOK 381 ekskl. mva.

– Vi ser frem til å samarbeide med Bonava om dette spennende prosjektet og skal gjøre vårt ytterste for at prosjektet blir vellykket for alle involverte, sier Gard Kvalheim, administrerende direktør i LAB Entreprenør.

Rivningsarbeider skal starte i april 2022. Bygging starter i 4. kvartal 2022 med planlagt ferdigstillelse av prosjektet i 2. halvår 2024. Det er tatt forbehold om tilstrekkelig forhåndssalg før igangsetting.

Merinokvartalet

Merinokvartalet blir et prosjekt som skiller seg ut fra de fleste boligprosjekter i Bergen. Rundt halvparten av eksteriøret i den gamle ullfabrikken fra 50-tallet skal tas vare på. I front blir det åpnet opp med en flott utsikt mot Bergen. På toppen av bygningen blir det bygget en spektakulær gangbro som blir en del av fellesområdet.

– Det er sjelden vi får sjansen til å bygge slik vi gjør med Merinokvartalet. Å ta vare på deler av eksisterende betongbygg er bærekraftig og i tråd med Bonava strategi. Samtidig tar vi vare på en stor del av historien i området og løfter en ny del inn det som blir et godt nabolag i Ytre Sandviken i Bergen, sier regionsjef i Bonava, Therese Braseth.

Bonava har over lengre tid hatt et godt og tett samarbeid med Byantikvaren og Byarkitekten i Bergen for å bevare byggets særpreg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.