I 2021 opplevde FINN jobb en økning i antall stillingsutlysninger på over 56 prosent sett mot 2020. Blant bransjene med størst vekst, var Bygg og anlegg og Industri og produksjon. (Illustrasjonsfoto: Nordbohus)

– Det har aldri vært så mange ledige stillinger

På et år har antallet bedrifter i byggebransjen som søker nye ansatte økt med 32 prosent, sier FINN Jobb.

– 2021 var et knallgodt år for stillingsmarkedet. Det har rett og slett aldri vært så mange ledige stillinger på FINN jobb før. Markedet koker! sier Christopher Ringvold, som er jobbanalytiker og leder for FINN jobb.

Alle trenger håndverkere

Ringvold fortsetter:

– Bare i løpet av fjerde kvartal i 2021- som tross alt var preget av en del usikkerhet knyttet til omikron, var det en økning i antall nye stillingsutlysninger på hele 60 prosent sett mot samme periode i fjor. Og ser man på totaltallene for 2021, har det vært en økning i antall stillingsutlysninger på 56 prosent sett mot 2020.

Antall stillingsannonser for Industri og produksjon, IT, samt Bygg og anlegg har hatt et meget godt 2021, med økninger på henholdsvis 76 prosent, 55 prosent og 46 prosent i antall stillingsutlysninger sett mot 2020.

På FINN ble det i 2021 lyst ut 28 prosent flere stillinger for håndverkere. Stillingen er nå blant topp fem mest søkte.

Større tilbud enn etterspørsel

En tydelig trend man så i 2021 – hvert fall siste halvår, var at antallet stillingsutlysninger økte raskere enn tilgangen på kandidater. Median antall søknadsklikk per annonse på FINN jobb gikk ned med over 34 prosent i 2021 sett mot 2020.

Ifølge Ringvold har stillingstilbudet vært så høyt det siste året at det har blitt en ubalanse i forhold til antall potensielle kandidater.

– Utover høsten 2021 så man at antall stillinger økte i langt større grad og hastighet enn tilgangen på kandidater. Dette har skapt en ubalanse i markedet –  med en ekstrem etterspørsel etter arbeidskraft på den ene siden og for lav tilgang på arbeidskraft på den andre siden. Dette har ført til at det har vært krevende for en del virksomheter å få dekket rekrutteringsbehovet sitt, og denne tendensen tror jeg vi vil fortsette å se inn i 2022, forklarer Ringvold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *