Bygg og anlegg ser lysere på framtida nå

Bygg- og anlegg er den mest optimistiske næringen i ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer for fjerde kvartal.

19 prosent av de spurte i bygg- og anleggsnæringen sier at de kommer til å ansatte flere i fjerde kvartal i år. Det er en klar bedring på 14 prosent fra inneværende kvartal, framgår det av en pressemelding fra Manpower Group.

– Bygg og anlegg har ikke opplevd samme fallet i etterspørsel som flere andre bransjer har gjort, fastslår Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup Norge.

– Også i undersøkelsen for forrige kvartal var bygg en av få bransjer som forventet økt bemanning. Næringen har gjort en god jobb med å holde hjulene i gang og tilrettelegge for smittevern på byggeplassene, sier Brath.

Nord-Norge størst bedring

For hele næringslivet viser undersøkelsen at det er like mange arbeidsgivere  som forventer å oppbemanne som nedbemanne. Men arbeidsgiverne er mer positive enn de var før tredje kvartal i tre av fem regioner, og det er i Nord-Norge bedringen er størst. Der øker netto bemanningsutsikter fra –16 til +5 prosent.

Den mest positive regionen er Øst-Norge utenfor Stor-Oslo. Her er bemanningsutsiktene + 6 prosent. Arbeidsgiverne i Sørvest-Norge har de svakeste bemanningsutsiktene med – 6 prosent, ifølge undersøkelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *