Administrerende direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmesterforbundet. (Foto: C. Kunøe)

Byggmesterforbundet: Skamløst Moelven-resultat

Moelven er jo et utmerket konsern som tar på seg stort ansvar for utvikling av seg selv. Noen ganger kan du gjøre alt riktig for deg selv, og så blir det feil for alle andre likevel.

Aksjonærene i Moelven er så klart fornøyde. De ansatte også. Omdømmet til Moelven nevnes ikke av dem selv, og det bør være vanskelig for dem. Nå likner de mer på en blanding av Fetter Anton og Onkel Skrue, enn på den ansvarlige markedslederen de ønsker å være.

Les også: Tjente 3 milliarder på byggetre i fjor

Konsernsjefen nevner usikkerhet i koronasituasjonen, men forstår ikke at han med det samme tråkker på sine kunder. Alle håndverkerne som har mistet all sin lønnsomhet det siste året, de mange konkursene og fortvilte bedriftseiere, er prisen for Moelvens suksess. Små og mellomstore bedrifter har de samme problemene med kontraktskrav og faste priser, eller sure kunder og stadige forklaringsproblemer. Forbrukerkunder har ikke råd til å betale for utførte oppdrag. Arkitekter leter etter rimeligere konstruksjonsløsninger. De langsiktige effektene kan man lure på.

Markedslederne bestemmer

Markedet fungerer ikke spesielt godt fordi alle mindre produsenter følger prispolitikken til de få markedslederne, og grossistene bare viderefører og foredler sine påslag. Tidligere oppfordringer om å besinne seg i priskalkulatoren, er ikke fulgt. Her melkes et marked og kontraktsbestemmelser, som bare kan gå ut over senere markedsledd.

Les også: De siste prisendringene spiser opp dekningsbidraget

En omdømmejobb gjenstår

Dette er historisk skamløst. Nå blir oppfordringen at Moelven analyserer sitt omdømmeresultat og investerer sin nyvunne kapital i tiltak som gjør hele verdikjeden sterkere. Det skylder de alle som har betalt den gaven de har fått i året som gikk.

 

2 kommentarer til “Byggmesterforbundet: Skamløst Moelven-resultat

  1. Det fantastiske er at resultatet forklares med dyktige medarbeidere. Det kommer av en kynisk utnytting av en monopolsituasjon. Skam dere!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *