Konsernsjef Knut Strand Jacobsen, Kesko Norge.

Byggevare-sjef oppfordrer Stortinget til mer aktive tiltak

– For å forhindre store permitteringer i byggenæringen det neste halvåret, må Stortinget gå fra passive til aktive tiltak, oppfordrer Kesko-sjef Knut Strand Jacobsen.

– Nå er tida overmoden for å gå fra passive til mer aktive tiltak. Vi får stadig flere rapporter og analyser som viser at hele byggenæringen kan komme i en svært utfordrende situasjon i løpet av kort tid, skriver Jacobsen i et brev til de parlamentariske lederne på Stortinget. Brevet er et innspill til revidert nasjonalbudsjett som behandles i disse dager. Jacobsen er sjefen for Kesko Norge, ett av Nordens største byggevarekonsern som blant annet eier Byggmakker. Han er dessuten styreleder i Virke byggevare.

Stor nedgang i nybygging

Han viser til stort omsetningsfall for store deler av Rådgivende Ingeniørers Forening og at fall på 28 prosent i bygging av nye boliger fra april i fjor til april i år.

– Byggenæringen kan gå mot en tøff høst og som i verste fall kan ramme Norge også i 2021, advarer han.

 

 

ROT og Husbanken

I brevet til foreslår Jacobsen fem tiltak som han ønsker Stortinget vedtar i forbindelse med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett. Det handler om ROT-fradrag, lønnstilskudd til utsatte bedrifter, endringer i Enovas støtteordninger, økte lånerammer i Husbanken og øremerkede midler til stat og kommuner til renovering og oppgradering av eksisterende bygninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *