Direktør Knut Strand Jacobsen (v) i Byggmakker og direktør i Onninen Norge, Endre Espeseth satser sammen. (Foto: Kesko konsernet)

Kesko kjøper Onninen

Byggmakkers eiere kjøper grossisten innen elektro og VVS for 369 millioner euro.

Kesko-konsernet, som fra før eier Byggmakker, kjøper Onninen til en verdi av €369 millioner. Overtagelsen ble i dag fullført etter godkjenning fra de europeiske konkurransemyndighetene.

– Dette vil styrke begge enhetenes konkurransekraft, sier den norske sjefen for Onninen, Endre Espeseth.

Spår ytterligere vekst

Administrerende direktør i Byggmakker, Knut Strand Jacobsen, mener kjøpet av Onninen åpner nye muligheter for konsernet.

– Selv om de fleste kundene vil kjenne oss igjen slik vi er i dag, som to ulike konsepter, betyr overtagelsen at vi nå med felles kunder og leverandører har muligheten til å tilby markedet et større spekter av produkter og tjenester. Mange av mulighetene ligger i å dele kunnskap, teknologi og ressurser mellom oss slik at vi kan forsterke det eksisterende tilbudet. Sammen kan vi også henvende oss mot bygg, anleggs- og eiendomsmarkedet på en helt annen måte. BAE-næringen er Norges største fastlandsnæring. Vi er ikke i tvil om at dette vil styrke vår gjennomslagskraft på dette markedet, sier Strand Jacobsen.

 

Satse i Norge og Europa

Byggmakker arbeider allerede målrettet med å styrke seg i det norske byggevaremarkedet, og kan se tilbake på en vekst på 8,4 prosent i første tertial mot markedets 5,5 prosent. Onninen har allerede en ledende posisjon innenfor installasjonsmarkedet i Norge.

Både Strand Jacobsen  og Espeseth mener den nye virksomheten er særlig viktig for deres videre satsning mot det profesjonelle markedet.

– Vi står nå svært godt rigget for videre vekst. Vår ambisjon er at kombinasjonen av Kesko, Byggmakker og Onninen skal være grunnlaget for å gjøre oss til en av de ledende handelsaktørene i Norge og Europa, sier Strand Jacobsen.

 

Fakta om Kesko, Byggmakker og Onninen:

Kesko er den femte største aktøren innen byggevarehandelssektoren i Europa, og inkluderer kjeder som Byggmakker, K-rauta, Rautia, Senukai og OMA. Selskapet opererer inne byggevarebransjen i Norge, Finland, Sverige, Estland, Latvia, Litauen, Russland og Hviterussland.

Kesko omsatte i 2014 for €2,2 milliarder og har totalt omlag 9000 ansatte. I Norge er Byggmakker med sine 89 utsalgssteder og med omsetning på 6 mrd kroner en av landets ledende byggevarekjeder.

Onninen er blant de ledende selskapene innen produkter og tjenester knyttet til velferdsteknologi og elektriske produkter i Skandinavia og Baltikum. Selskapet spesialiserer seg innenfor forretningsmarkedet og har omlag 150 enheter og 3100 ansatte i Norge, Sverige, Finland, Polen, Russland og de Baltiske Landene.

Selskapet omsatte i fjor for €1,5 milliarder og i Norge for 2,3 mrd NOK. Kjøpet inkluderer ikke Onninens virksomheter innenfor stål eller de russiske datterselskapene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *