Byggmakker Tiller er en ledende aktør innen byggevarehandel i Trondheim.

Gipling kjøper Byggmakker Tiller

Bedriften fra Steinkjer kjøper trelast- og byggevareutsalget på Tiller som i dag har en årlig omsetning på nær 200 millioner og 50 ansatte.

Utsalget blir fortsatt en del av Byggmakker. Overtagelsen skjer 1. januar 2016 og innebærer at Gipling får en samlet omsetning på 1,3 milliarder kroner. Gipling driver fra før 15 Byggmakker-butikker i Midt-Norge.

Styrker markedsposisjonen

Både adm. direktør Knut Strand Jacobsen i Byggmakker og adm. direktør Gunnar Severeide i Gipling er svært tilfreds med avtalen som de mener styrker konkurransekraften, øker attraktiviteten for kundene, og vil ytterligere forsterke Byggmakker sin posisjon i Midt-Norge.

Kjøpet passer godt inn i selskapets vekststrategi, som er å eie og drive byggevarehus fra Dovre til Saltfjellet, uttaler adm. dir. Gunnar Severeide i Gipling AS.

– Kjøpet vil gi oss større volum og en ytterligere effektivisering av logistikken. Vi ser fram til å samarbeide med nye dyktige medarbeidere i Trondheim, sier Severeide, som også understreker at selskapet de kjøper, er veldrevet og har god lønnsomhet.

Gipling ønsker å bidra til at selskapet blir en integrert del av en større regional gruppering forankret i Midt Norge/Nordland.

– Eierskiftet vil gi oss en effektiv logistikk og bedre innkjøpsvilkår, og som vil komme både proff – og forbrukerkunder til gode. Vi er også overbeviste om at transaksjonen vil styrke Byggmakker Tiller og dermed sikre gode arbeidsplasser også i framtiden, sier Severeide.

 

Kjøpmannsstrategi

For Byggmakker er salget av Byggmakker Tiller i tråd med strategien om at butikker bør og skal drives av lokale kjøpmenn, og med lokalkunnskap om marked og kundegrunnlag.

– Gipling er et langsiktig og lønnsomt selskap som vi er stolte av å samarbeide med. Begge selskapene har allerede et langt og godt samarbeid bak seg og vi gleder oss til å utvide og videreutvikle dette samarbeidet. Forutsetningene for å lykkes er de aller beste, sier Strand Jacobsen.

Fakta om kjøpet

Totalt regner Gipling med å selge byggevarer i Trøndelag for 1,1 mrd. kroner i 2015. Selskapet driver fra før butikker i Wulfsberg i Mo i Rana, Tynset i Hedmark, – på Støren, Oppdal, Berkåk og Røros i Sør-Trøndelag og på Rørvik, Kolvereid, Grong, Overhalla, Namsos, Steinkjer, Verdal, Levanger og Gråmyra i Nord-Trøndelag.

Antall ansatte etter oppkjøpet blir nærmere 400.

Gipling var i sin tid landets første Byggmakker og har vært ledende i utviklingen av kjeden.

Byggmakker Tiller er en ledende aktør innen byggevarehandel i Trondheim. Den er blant landets største Byggmakker-butikker med en forventet omsetning på over 200 millioner kroner og et totalt butikkareal på hele 11 000 kvadratmeter.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *