Space skal bygges i skandinavisk stil med hybrid bæresystem i tre kombinert med grønn betong og grønt stål. (Illustrasjon: Wihlborgs Fastigheter)

Innovasjonshus med hybrid bæresystem

Veidekke har fått oppdraget med å bygge et avansert kontorbygg av tre, stål og betong i Lund som vil oppfylle de strengeste kravene til bærekraft.

Veidekke har fått oppdraget med å bygge Space (Kunskapen 1) i Lund for Wihlborgs Fastigheter AB. Innovasjonsbygget med kontorer og laboratorier blir et av de første i det nye Science Village-området i Lund når det etter planen står klart til innflytting i september 2023.

Les også: Åpner Sveriges høyeste kulturhus og hotell i massivtre

Bygges etter strengere klimakrav

Prosjektet er en samspillsentreprise i to faser med kontraktssum ca. SEK 168 millioner.

Veidekkes oppdrag omfatter oppføring av til sammen 7 400 kvadratmeter bruttoareal til kontorer og forskning. Space skal bygges i skandinavisk stil med hybrid bæresystem i tre kombinert med grønn betong og grønt stål.

Science Village-området i Lund. (Illustrasjon: Wihlborgs Fastigheter)

Bygget skal sertifiseres etter Miljöbyggnad Guld og NollCO2 og skal oppfylle de strengeste kravene til bærekraft i alt fra materialvalg til energioptimalisering. Space skal også sertifiseres etter den amerikanske byggestandarden WELL, som innebærer ekstra oppmerksomhet om ansattes trivsel, i form av luftkvalitet, akustikk, bevegelse, næring, mental helse, m.m.

– Å få være med på å utvikle og bygge dette huset sammen med Wihlborgs er både inspirerende og en stor ære. Dette er et prosjekt som passer oss som hånd i hanske, med tett samspill og en involverende tilnærming, sier Cecilia Eneberg, prosjektleder i Veidekke Bygg Syd.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.