Varebilen har solcellepanel integrert i taket. (Foto: Mercedes-Benz)

Med denne bilen kan du le av høye strømpriser

Den nye elektriske varebilen fra Mercedes-Benz kan lade seg selv under kjøring.

Integrert i taket får den et solcellepanel på 4,8 m² som kan produsere opptil 850 W. Under gode forhold, blir det nok energi til 2 500 km kjøring i løpet av et år, forteller produsenten i en pressemelding.

Bilen får navn som den skal leve opp til: «Sustaineer». Det er sammensatt av «sustainability pioneer» som betyr bærekraftspioner.

 

Gjenbruker materialer i nye biler


Sustaineer viser hvordan vi kan spare naturressurser gjennom økt bruk av resirkulerte materialer, skriver produsenten videre.

Målet er å redusere den totale ressursbruken, og fremme en sirkulær økonomi der eksisterende materialer gjenbrukes og resirkuleres så lenge som mulig. Gode eksempler på dette er panelet under bilen som er laget av resirkulert polypropylen og brukte dekk, og fyllmaterialet UBQ som er laget av resirkulert husholdningsavfall. I tillegg er rattet laget av vegansk skinn, og alle trepaneler er FSC-sertifiserte.

Produsenten varsler også en satsing på reparasjoner for å forlenge livssyklusen for bilene høyspenningsbatterier.

(Foto: Mercedes-Benz)

Varme fra sikkerhetsbeltet

For ikke å bruke for mye energi på oppvarming som vil gå på bekostning av rekkevidden, er bilene utstyrt med klimainnlegg som er inndelt i soner. Dermed kan området rundt sjåføren varmes for seg. I tillegg er setevarme, rattvarme og for første gang varme i setebeltet, gode bidragsytere til lokal oppvarming, heter det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *