- Vår beste fasadeplugg hittil, sier Würth Norge. (Alle foto: Würth Norge)

En skikkelig plugg

Würth lanserer den allsidige Shark UR fasadepluggen som ekspanderer i fire retninger og har rotasjonslås.

– Dette er virkelig en ener for fasademontering forteller Magnus Stensaas, produktsjef for festemateriell i Würth Norge.

Kan feste i mange materialer

Den nye Würth Shark UR-pluggen erstatter modellen W-UR, og er beregnet for bruk i materialer som betong, tegl, hulltegl, porebetong og lettklinker med mer. Den er produsert i høykvalitets polyamid, ekspanderer i fire retninger og gir dermed svært høy innfestingskapasitet i alle typer underlag.

Siden Shark-pluggen ekspanderer i fire retninger kan den i motsetning til en to-veis ekspanderende plugg brukes i vertikalt. (Foto: Würth Norge)

– Dette er et svært allsidig produkt, og eksempler på bruk er montering av lette til mellomtunge tekniske installasjoner, samt ikke bærende bygningsdeler, forteller Stensaas.

Installasjoner som varmepumper, skilt, profiler, overvåkningskameraer, sviller og lekter vil kunne festes på en sikker og effektiv måte i svært mange ulike typer forankringsunderlag. Montering av dører og vinduer i porøse materialer er andre gode eksempler på bruk.

Rotasjonslås sikrer resultatet

Pluggen er også svært enkel å montere. En enkel prosedyre med forboring og rengjøring av borehullet er alt som skal til før man monterer plugg og tilhørende skrue. Det er også verdt å nevne at pluggen ikke vil begynne å rotere ved tiltrekking slik mange plugger har en tendens å gjøre. Den såkalte rotasjonslåsen til Shark-pluggen sørger for at den sitter ved tiltrekking og ikke begynner å rotere før pluggen ekspanderer.

Pluggen leveres med forsenket skruehode så vel som sekskanthode elektrolytisk forsinket og i syrefast A4. (Foto: Würth Norge)

Et annet viktig poeng med pluggen er at den har en svært høy toleranse når det kommer til temperatur. Den kan monteres mellom -20 og + 40 grader celsius. Og har et temperaturområde mellom -40 og +80 grader.

– Dette er det få konkurrenter som kan matche oss på forteller Stensaas, som minner på at mørke fasader kan bli ekstremt varme i direkte sollys.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.