Produktsjef Magnus Stensaas viser frem et utvalg Assy treskruer. (Foto: Würth Norge)

Neste steg for treskruer

– Kombiskruen Würth ASSY 3.0 er på mange måter det neste steget videre fra en fransk treskrue, sier produktsjef Magnus Stensaas.

Oppbyggingen av skruen kombinert med det  bestandige belegget, Delta Seal, gir store tidsbesparelser og svært høy korrosjonsbestandighet, sier produsenten.

Enklere og mer effektiv montasje

– Her har Würth konstruert en skrue som skal gjøre jobben enklere og resultatet bedre. En viktig fordel med kombiskruen er at man ikke trenger å forbore, takket være skruens motgjenge som reduserer faren for sprekkdannelse ved montering. Sammenlignet med tradisjonelle franske treskruer vil man her kunne spare enormt mye tid på små og store prosjekter, fremhever produktsjef Stensaas.

ASSY 3.0 Kombi kan brukes på alle type jobber der man bruker franske treskruer i dag. (Foto: Würth)

Skruen har asymmetrisk gjengegeometri i tillegg til at den er herdet, noe som gir 20-30 % høyere kapasitet enn tradisjonelle franske treskruer.

ASSY 3.0 Kombi kan brukes på alle type jobber der man bruker franske treskruer i dag, som sammenføyning av bærende treforbindelser og stål til tre-applikasjoner. Kombiskruen har også fordelen av at man både kan bruke tradisjonell sekskantpipe og AW-bits. Ellers er skruen utstyrt med skaftfres, som reduserer innskruingsmomentet, kjent fra resten av ASSY-serien.

(Foto: Würth)

– Det at man trenger mindre kraft for å montere skruen sparer ikke bare tid, men skåner også maskin og håndverker, understreker Stensaas.

Belegg for nordisk klima

En annen viktig fordel med ASSY Kombi 3.0 Delta Seal, er det unike belegget.

– Å bygge i Norge kan være krevende grunnet det harde klimaet, i tillegg til at vi bruker mye modifisert trevirke som er svært korrosivt mot korrosjonsbeskyttende belegg, forteller Stensaas og legger vekt på at det gjennomtestede Delta Seal-belegget gir unik beskyttelse.

(Foto: Würth Norge)

Belegget gir skruen en enorm bestandighet mot korrosjon, samtidig som det har gode mekaniske egenskaper og kan eksponeres for høye temperaturer. Dette betyr i korte trekk at selv om du skrur i svært hardt materiale med høy friksjon vil belegget fremdeles være intakt etter montering.

– Jeg tror mange som har brukt franske treskruer vil oppleve en mye enklere montering med vår kombiskrue, forteller Stensaas.

– Mange er godt vant med en skrue som har vært relativt uendret i veldig mange år, men tilbakemeldingene vi har fått fra våre kunder er ekstremt positive. Tidsbesparelsen ved montasje samt den økte lastkapasiteten gjør rett og slett kombiskruen til et solid fremskritt, avslutter produktsjef Magnus Stensaas.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *