Tøyenbadet blir Oslos nye hovedbad for idrett og publikum. (Illustrasjon: Asplan Viak/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF)

Skal bygge nye Tøyenbadet for Oslo kommune

AF Gruppen har inngått kontrakt med Kultur- og idrettsbygg Oslo KF om å bygge det nye Tøyenbadet, Oslos nye hovedbad for idrett og publikum.

Kontrakten har en verdi på MNOK 520 millioner, ekskl. mva.

Ferdig i 2024

Samhandlingsprosessen vil pågå fra sommeren 2021 til vinteren 2022. Gjennomføringsfasen vil starte opp i slutten av august 2021 og pågå frem til sommeren 2024. Prosjektet gjennomføres som en hovedentreprise.

– Nye Tøyenbadet vil gi mye glede for Oslos befolkning. Prosjektet stiller store krav til miljø, materialvalg og seriøsitet og vil være et foregangsprosjekt for Oslomodellen. Vi ser frem til å samhandle med Kultur- og idrettsbygg og øvrige involverte aktører for å gi et godt tilbud med moderne fasiliteter i hovedstaden, sier konsernsjef i AF Gruppen, Amund Tøftum.

Entreprisen består i hovedsak av alle bygningsmessige arbeider herunder råbygg, fasader, takkonstruksjoner og innvendige arbeider, grunnarbeider og fundamentering for bl.a. utebad samt de vesentlige deler av utomhusarbeidene.

(Illustrasjon: Asplan Viak/Kultur- og idrettsbygg Oslo KF)

Byggets bruttoareal er på ca. 15 800 m2 og består i tillegg til svømmehallen av en stor flerbrukshall.

Bygget skal i stor grad utformes i plasstøpt betong, ha en sammenhengende glassfasade ca. 11 meter i høyde rundt størsteparten av bygget og en takkonstruksjon over bassengarealer av hule bjelker i massivtre. Utomhusarbeidene inneholder i tillegg til utebad et større parkareal.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.