Statssekretær Heidi Karin Nakken (H) (Foto: Torbjørn Tandberg/KMD)

Statssekretær: Regelendring vurderes i royalsaken

En endring av regelverket slik at royalkledning fortsatt kan brukes, er en av løsningene kommunaldepartementet nå vurderer.

Få full tilgang i 3 uker for kun 19,-

For å lese denne artikkelen må du være abonnent og innlogget.

Akkurat nå har vi en kampanje som gir deg full tilgang i 3 uker for kun kr 19,- deretter koster abonnementet kr 89,- pr. mnd.

Allerede abonnent?

7 kommentarer til “Statssekretær: Regelendring vurderes i royalsaken

 1. Hadde det vært et reelt problem burde det vises i statistikken om branner i bebyggelse. Produktene er såpass lenge på markedet at det er mer enn nok grunnlag til faktasjekk. Helt absurd å undersøke kledning uten beis/maling. Det er nok på tide med en oppdatering av regelverket.

 2. Enig .Da må all behandling av trevirke testes..Har selv opplevd hvordan kebony brenner …Så se å få testet dette …Tror en malt vegg med mange strøk maling eller beis .Er noe forskjell.

 3. Hei Jørn Nørstelien
  Du bør vel vurdere din uttalelse om at dere ikke kan stå ansvarlig for hva kunden gjør med byggene i ettertid, dere selger vel også ferdigbehandlet kledning?

 4. Benyttes ikke dette produktet der det stilles branntekniske krav til kledning og overflate? Produktet må vel igjennom tester som dokumenterer at det er egnet til det formålet det skal brukes til. Det går vel ikke an å endre på reglene fordi ett produkt ikke innfrir de kravene som stilles.

 5. @jarle Pedersen
  Gausdal selger ferdigbehandlet kledning med grunning og ett eller to strøk maling som er branntestet og godkjent.
  Royalprodusentene sier at dette ikke gjelder fordi kledning må etterbehandles, og nymalt kledning har høyere brennverdi enn tillatt. Det blir spennende å høre hvor lenge nymalt kledning har høyere brennverdi enn tillatt. Nå er det oppgitt at også royalprodukter skal oljes hvert 6.år. Og tror ikke de har testet nylig etterbehandlet royal? Royal produsentene har testet ny royal , eldre royalkledning og nymalt kledning som alle har vært langt over kravet.

 6. Ok, Thomas, men har ikke produktet en teknisk godkjenning som sier noe om vedlikehold og intervaller på vedlikehold samt hvilke produkter som skal benyttes for å opprettholde produktets tekniske egenskaper under et branntilløp?

 7. Har ikke dette produktet en teknisk godkjenning som viser hvordan produktet skal vedlikeholdes både med intervaller for vedlikehold og hvilke produkter som skal benyttes for at produktet skal opprettholde sin branntekniske egenskaper under vedlikehold og over tid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *