Studentboligene vil ligge sentralt til i Lillestrøm, med kort gangavstand til jernbanestasjonen. (Illustrasjon: SiO)

Ove Skår bygger flere studentboliger i tre

Entreprenør Ove Skår AS får fornyet tillit av SiO og ansvaret for oppføringen av 310 studentboliger samt et næringsareal på 1000 m² i Nesgata 6 på Lillestrøm.

De to boligbyggene får navnet Lillestrøm Studentby og skal ferdigstilles i 2022, uttaler SiO.

Attraktivt for mange studenter

Lillestrøm studentby skal inneholde nye, moderne og miljøvennlige studentboliger.

– Dette betyr at SiO kan gi enda flere muligheten til å bo i studentbolig. Studentboliger bidrar til at flere kan ta utdanning, og er enda viktigere i en tid med økonomisk usikkerhet, sier Jonas Virtanen, student og styreleder i SiO.

Eiendommen ligger mellom Jernbanegata og Nesgata, kjent som gamle Lillestrøm sykehus, og ligger svært sentralt i Lillestrøm, med kort vei til bussholdeplasser og jernbanestasjon. Det er utredet en løsning som inneholder rundt 200 ettromsleiligheter og 55 toromsleiligheter med egne bad og kjøkken.

-Lillestrøm Studentby får gåavstand til Lillestrøm jernbanestasjon. Det vil gjøre boligene attraktive både for studenter som studerer i nærheten av Lillestrøm, og for studenter i Oslo, sier Jonas Virtanen.

Samarbeid med kommunen

SiO har i de siste tre årene samarbeidet med Lillestrøm kommune om å regulere eiendommen Nesgata 6 i Lillestrøm til boligformål. Reguleringsprosessen ble avsluttet i andre halvår i 2019, og ved forrige årsskifte kjøpte SiO eiendommen av kommunen. I 2020 har SIO utredet prosjektet og hentet inn priser fra aktuelle entreprenører. Kontrakt er nå inngått med Ove Skår AS. Oppdraget er en totalentreprise. 

SiO håper å starte byggearbeidene ved årsskiftet, med ferdigstilling i siste del av 2022.

Det er planlagt to frittstående bygninger på henholdsvis syv og 12 etasjer. Det er prosjektert frem en løsning der det bygges 310 nye studentboliger fordelt på to nybygg, inkludert fellesfunksjoner som vaskeri og postkasseanlegg. I tillegg til nye boliger vil det bli en betydelig opprusting av uteområdene til glede for beboere og Lillestrøms befolkning.

-Studentboliger har en lavere pris enn privatmarkedet, og ligger som regel enten campusnært eller sentrumsnært. SiO har rundt 8600 studentboliger i dag, og Lillestrøm Studentby blir et fin tilskudd med høy bokvalitet og god beliggenhet, sier Virtanen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *