Martin Eid i Resirqel gir tommelen opp for de første ombruksbankene på byggeplasser i Oslo. (Foto: Resirqel)

Nå skal overskuddsmaterialer samles inn

Byggeplasser i Osloområdet skal i år og neste år prøve en ombruksbank for overskuddsmaterialer.

– Ombruksbank er en praktisk løsning for å samle inn overskuddsmaterialer fra bygg- og anleggsprosjekter. Den er utviklet av Resirqel med støtte fra Innovasjon Norge, og lanseres med Ragn-Sells som pilotpartner, skriver Ragn-Sells i en pressemelding.
Løsningen har Resirqel kommet fram til etter flere års prøving og testing av løsninger med manuell innhenting. Den er enkel og innovativ og støtter en effektiv innsamling. Dette skal føre til at tilgjengelig overskuddsmateriale fra byggeprosjekter blir brukt om igjen.

Les også: Ruller inn nye vinduer som var kastet

Kjenner kvaliteten

– Dette er ressurser det er investert mye i å produsere og som fortsatt har de dokumenterte kvaliteter som de hadde ved kontroll av produksjonen. Vi tror framtidas byggevarer allerede er i bruk, kommenterer Martin Eid som er grunnlegger og partner i Resirqel AS.

 

 

Prøves der det er miljøambisjoner

Ombruksbanken vil i første omgang testes ut i utvalgte byggeprosjekter med miljøambisjoner i Oslo og omegn 2020-2021, hvor avfallsreduksjon, ren byggeplass, og Co2-minimering er fokusområder, heter det i pressemeldingen.

Blant de første prosjektene som får etablert en ombruksbank, er Økern portal. Vedal Entreprenør AS er positive til å teste løsningen med mål om bedre utnyttelse av restmaterialer fra varesikring, og overskuddsmaterialer av styrkeklassifisert treverk etter provisoriske konstruksjoner.

Les mer: Steinhard disiplin gir 100% sortering

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *