Eiendomssjef Ståle Elgshøen, ordfører Erik Sletten og teknisk sjef Hans Martin Aas har presentert ei god liste over kommunale investeringer og vedlikeholdsoppgaver de nå gjør det de kan for å få fortgang i. (Foto: Harald Nyberg, Trysil kommune)

Kommune vedtar bygg- og anleggstiltak for 48 millioner

Trysil kommune går foran og framskynder budsjetterte investeringer innen bygg og anlegg i et forsøk på å hjelpe en bransje med mange permitteringer.

– Bygg- og anleggsbransjen i Trysil ble hardt rammet over natta da skiheisene ble stengt og forbudet mot å overnatte på hytta i annen kommune enn hjemkommunen kom. Vi som kommune vil gjøre vårt for å skape mest mulig aktivitet raskest mulig. Derfor framskynder vi så mange av de budsjetterte investeringene som mulig, sier ordfører Erik Sletten.

Oppfordrer andre

– Og så oppfordrer vi andre aktører – private, bedrifter og offentlige etater – om å tenke over om dette er tida for å iverksette vedlikehold og realisere prosjekter for å dra bygg- og anleggsbransjen vår over kneika. Det er viktig at vi alle gjør det vi kan for å holde hjulene i gang, sier han.

Prisinnhenting

Noen av investeringene eiendomssjef Ståle Elgshøen og teknisk sjef Hans Martin Aas har på hasteblokka, er så store at de må ut på anbud. Hvor mange av disse som havner på lokale hender, er umulig å vite. Andre har en ramme som gjør at det er tilstrekkelig at kommunen spør tre tilbydere de selv velger. Og atter andre igjen kommer inn under rammeavtalene kommunen allerede har med ulike firmaer.

Så fort som forsvarlig

De ulike tiltakene det skal innhentes pris på, blir kunngjort så fort det er forsvarlig. Alt i alt – med hovedleveranser og underleveranser – vil det her være oppdrag til mange yrkesgrupper innen bygg og anlegg; maskinentreprenører, elektrikere, rørleggere, malere, snekkere, taktekkere, blikkenslagere, grusprodusenter og sjåfører for å nevne noen.

Mer kommer kanskje

I tillegg er både eiendomsavdelingen og veg-, vann- og avløpsavdelingen godt i gang med å se på drifts- og vedlikeholdsprosjekter som det kan være mulig å gå i gang med dersom det kommer penger i noen av tiltakspakkene fra storting og regjering.

Hele lista over tiltak finner du her.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *