(Illustrasjonsfoto: P B Lotherington)

Bruk Husbanken for å sikre vekst etterpå, foreslår boligbyggelagene

Myndighetene må bruke verktøyene de allerede har i Husbanken, mener norske boligbyggelag.

– Regjeringens tiltak er en nødvendig start, men ikke nok. Det er også viktig å sikre en vekstevne i norsk økonomi den dagen arbeidslivet kan gå som normalt, påpeker Bård Folke Fredriksen, adm.dir. Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).
NBBL foreslår derfor en rekke tiltak som kommer i tillegg til de som ble lagt fram av en samlet bygg-, anleggs- og eiendomsnæring mandag.

Les også: Hele næringen står bak forslag til tiltakspakke

 

Vedlikehold og rehabilitering

Tiltakspakka NBBL foreslår består av punkter som alle har med Husbanken å gjøre. Det foreslås økte tilskuddsrammer til vedlikehold, økte lånerammer og tilskudd til rehabilitering og styrke Husbankens virkemidler og boligsosiale funksjoner.

Kan gjøre forundersøkelser nå

– Bestilling og arbeid med tilstandsvurderinger/vedlikeholdsplaner kan skje nå. Hvis norske borettslag og sameier får et kraftig insentiv til å sette i gang nå, vil det kunne utløse mye arbeid. Samtidig som slike planer er nødvendige for at større oppgraderingsprosjekter kan dra landet ut av krisen når smitteverntiltakene tillater full drift, sier Fredriksen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *