(Illustrasjonsfoto)

Boligbyggelagene tror på vedlikehold mot korona-krise

Norske boligbyggelag foreslår for regjeringen å iverksette vedlikehold og grønn rehabilitering for å motvirke at koronaviruset fører til en krise.

– Mange bedrifter merker nå konsekvensene av koronaviruset. Våre innspill til regjeringen kan bidra til å holde sysselsettingen oppe, hjelpe oss til å nå klimamålene og gi verdi for husholdningene, sier Bård Folke Fredriksen, administrerende direktør i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL).

 

 

Et krafttak for klimaet samtidig

– Iverksett vedlikehold og omfattende grønn rehabilitering av boliger, bygg og infrastruktur. Bruk det som kan være en krise til et krafttak for klima og ekstraordinært vedlikehold. Forslaget vil gi umiddelbar effekt til nytte for norske bedrifter og husholdninger, argumenterer  Fredriksen i en pressemelding.

Forslagene til krisetiltak kommer i forbindelse med tirsdagens pressekonferanse om den økonomiske situasjonen etter virusutbruddet.

Les også: Koronaviruset får regjeringen til å lette på formuesskatten

Stor eiendomsmasse

– Som interesseorganisasjon for flere av landets største boligbyggere og over én million boligeiere, representerer vi en betydelig verdiskaping og etterspørsel i norsk økonomi. Derfor vil vi sammen med regjeringen og partene i arbeidslivet, sikre at landet nå ikke havner i en omfattende økonomisk krise, sier Fredriksen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *