Nordmenn pusser opp for mange milliarder kroner i året, men mye av oppussingen fører ikke til bedre byggkvalitet. Det ønsker Direktoratet for byggkvalitet å gjøre noe med ved å lansere gode oppussingsråd. (Foto: Per Bjørn Lotherington)

Vil ha hjelp til å spre gode oppussingsråd

Direktoratet for byggkvalitet lager oppussingsråd og søker nå samarbeidspartnere i byggenæringen som vil bidra med å spre rådene til boligeiere.

Dagens boliger må oppgraderes slik at de i større grad møter samfunnsutfordringene vi vet kommer: Vi blir flere eldre som skal bo hjemme lengre, klimapåkjenningene vil øke og vi må redusere klimagassutslippene, energibruken og bruk av helse- og miljøskadelige stoffer.

Pusser opp for 80 milliarder

– Vi nordmenn er verdenstoppen i oppussing. Vi bruker 80 milliarder kroner på å pusse opp boligene våre hvert år. Mye går til kosmetisk oppussing som ikke hever byggkvaliteten. Direktoratet lager derfor oppussingsråd som gir boligeiere et godt inneklima, ruster boligen mot vind og vær og gjør det mulig for deg å leve godt og lenge i ditt eget hjem, sier direktør Per-Arne Horne i Direktoratet for byggkvalitet.

– Våre råd skal gjøre det enklere for boligeiere å ta valg som gir bedre byggkvalitet når de vedlikeholder, pusser opp eller bygger om, fortsetter Horne.

Søker samarbeidspartnere

På samme måte som Bamas slagord «5 om dagen» bidrar til å fremme Helsedirektoratets kostråd, ønsker direktoratet samarbeidspartnere som kan fremme deres oppussingsråd.

– Nå søker vi samarbeidspartnere som ser egne muligheter i å spre rådene og integrere dem i sin kommunikasjon med kunder. Dersom du er interessert i et samarbeid, ta kontakt med oss, oppfordrer Per-Arne Horne.

Les mer om oppussingsrådene på Doffin, den nasjonale kunngjøringsdatabasen for offentlige anskaffelser.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *