Nye WV T6.1. (Foto: Volkswagen Nyttekjøretøy / Møller Bil)

Ny digital VW Transporter

Nye Volkswagen Transporter T6.1 leveres i syv ulike modeller og varebilene har et helt nytt elektromekanisk styresystem og smarte digitale løsninger.

I Norge vil T6.1 leveres med tre effektive 2,0-liters turbodieselmotorer (2,0 TDI), som alle tilfredsstiller utslippskravene i Euro 6d-TEMP-EVAP. Det er også mulig at T6.1 kommer i en helelektrisk versjon levert av selskapet ABT.

Nye romløsninger

Volkswagen Nyttekjøretøy har utviklet helt nye løsninger, skreddersydd for en effektiv arbeidsdag. Det inkluderer 230-volt stikkontakt ved førersetet, og et låsbart rom i dobbelbenken på passasjersiden (tilvalg).

Gjennomlastningsluke for ekstra lange objekter er standard: De kan nå skyves under dobbelbenken på passasjersiden. Det øker maksimal kollilengde fra 2450 mm til 2800 mm, og fra 2900 mm til 3300 mm for utgaver med lang akselavstand.

VW T6.1 Transporter Kombi LWB. (Foto: Volkswagen Nyttekjøretøy / Møller Bil)

Transporter vil også leveres med separat låsing av lasterommet som standard, med to moduser: låsing bare av kabinene, eller låsing bare av lasterommet.

Sikrere rygging og kjøring

Alle utgavene i modellutvalget er ideelle trekkvogner, med maksimal tilhengervekt på opptil 2 500 kg (avhengig av motorvalg). Nå vil «Trailer Assist», kjent fra Crafter, gjøre det enklere å manøvrere med tilhenger.

Systemet tar hånd om all den kompliserte omvendttenkingen rygging med tilhenger tradisjonelt krever. Med «Trailer Assist» justerer sjåføren ganske enkelt ønsket ryggevinkel med rotasjonsbryteren til de elektriske speilene – som blir en joystick – sammen med displayet i dashbordet. Så tar T6.1 over styringen.

Føreren har mange systemer til å hjelpe seg i krevende situasjoner på byggeplassen. (Foto: Volkswagen Nyttekjøretøy / Møller Bil)

«Trailer Assist» benytter «Park Assist», den elektromekaniske styringen og «Rear Wiew»-ryggekameraet – som registrerer tilhengervinkelen.

Utvalget av nye tilgjengelige støttesystemer suppleres med et frontkamera som sørger for skiltgjenkjenning.

For å unngå uhell under manuell manøvrering, er sidebeskyttelsessystemet fra Crafter nå tilpasset bruk i T6.1. Det bruker ultralydsensorer fordelt rundt kjøretøyet for å redusere risikoen for sammenstøt.

«Rear Traffic Alert» beskytter mot ulykker ved rygging. Systemet varsler om kjøretøy som nærmer seg vinkelrett på ryggeretningen. Dersom sjåføren ikke reagerer, griper systemet aktivt inn med bremsene.

Bedre kjøreegenskaper

Den hydrauliske servostyringen i T6 erstattes av et elektromekanisk system i T6.1, som tillater aktive styreinngrep. Det gir helt nye mulighet for nye assistentsystemer, men også mer agile kjøreegenskaper.

Den elektromekaniske styringen overfører nemlig styrekommandoene mer direkte til hjulene enn systemet i de tidligere modellene. Det gjør T6.1 atskillig mer kvikkstyrt og presis ved svingkjøring.

Potensialet i den nye styringen utnyttes vet at også dekksortimentet er oppdatert, og både det konvensjonelle og det adaptive understellet er optimalisert. Med andre generasjon av det dynamiske understellet (DCC) er justeringsmulighetene økt, og føreren kan velge dempingsgrad sømløst med en glidebryter.

Det norske modellprogrammet vil bestå av følgende:

  • Transporter Kassebil
  • Transporter Personbil*
  • Transporter Exclusive* (Godt utstyrt Norsk modell)
  • Transporter Pickup (enkel/dobbel kabin)
  • Caravelle Varebil*
  • Caravelle Personbil* (Comfortline og Highline)
  • Multivan Highline*

Norske priser er ikke endelig fastlagt, skriver importøren Møller.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.