Bærekraftige boliger og gode liv i Arendalsuka

Hvordan kan vi legge til rette for bedre livskvalitet i framtidas boligområder, er ett av svært mange emner som tas opp i Arendalsuka kommende uke.

Mandag åpnes politikk- og debattuka i sørlandsbyen. Så går det slag i slag med debatter og politiske møter gjennom hele uka.

Tirsdag 13. serverer Grønn Byggallianse og flere frokost og innledninger til debatt om «Hvordan kan myndigheter, forbrukere og boligutviklere legge til rette for bedre livskvalitet i morgendagens boområder?» Etter innledningene debatterer klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) og OBOS-sjef Daniel Siraj dette med Camilla Moneta, fagsjef i Norske arkitekters landsforbund, og Olav Birkenes, administrerende direktør i Birk & Co.

Bedre kommunale boliger

Torsdag inviterer Husbanken og Boligprodusentenes Forening med flere til relansering av en kravspesifikasjon for kommunale boliger. Møtet har overskriften «Hvordan bygger vi gode kommunale boliger for alle?»

 

Tre mer klimavennlig enn betong?

Onsdag legger Byggevareindustrien fram en ny rapport om hvilke materialer som er mest klimavennlige, tre eller betong. Klima- og miljøministeren skal få det første eksemplaret på debattmøtet om «Hvilken klimaeffekt får materialvalg i bygg?»

 

Ja til flere trebygg

Bygging med tre og flere bygg med tre, er tema for to møter på onsdag. Tidlig på formiddagen handler det om å tenke på tre og de gode trehistoriene og etter lunsj om trebygg og rekruttering i møtet «Neste generasjon trebyggeri».

Seriøsitet og akrim

Hvordan kan vi forene krefter i kampen mot arbeidslivskriminalitet? er et spørsmål NHO Viken Oslo tar opp til debatt mandag. Debattmøtet har innledninger av Frank Ivar Andersen, daglig leder i Byggmesterforbundet, Jan Kevin Bruvoll, Politiets næringslivskontakt i Øst politidsitrikt og Morten Deol, innkjøpssjef i Drammen kommune.

Tirsdag er BNL-sjef Jon Sandnes og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) med i debatt om hvordan vi kan redusere svart arbeid i håndverksbransjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *