Vellykket åpning hos Byggmakker Bruland med Sissel Gurvin (t.v), Raymond Gabrielsen og Øystein Hope. (Foto: Byggmakker)

Satser stort på proffene i Førde

Byggmakker Bruland i Førde åpnet sitt nye lagerbygg på 2 000 m² for 300 proffkunder og samarbeidspartnere.

15 millioner har det nye lageret kostet, men eierne har stor tro på investeringen.

– Siden 2014 har vi mer enn doblet omsetningen og fått langt flere proffkunder. For å tilfredsstille behovene disse har for effektiv handel og logistikk hadde vi behov for å lage et topp moderne lagerbygg, sier daglig leder Øystein Hope hos Byggmakker Bruland.

Les også: Har slagplan for videre vekst

Betydelig markedsvekst

Byggmakker Bruland har de siste årene vært gjennom en periode med solid vekst.

– Omsetningen vår for fem år siden var 24,8 millioner kroner og i fjor landet vi på 50,7 millioner. Men vi merker fortsatt stor pågang av både kunder og prosjekter og tror det er realistisk med en omsetning på nærmere 60 millioner i 2019. Mye av veksten skyldes en aktiv utbygging i fylket. Fremt til nå har særlig Nordfjordeid vært preget av sterk vekst, og nå ser vi at det tar av i Førde. ROT-markedet (Rehabilitering, Ombygg og Tilbygg) har vært et betydelig marked, men nå begynner også aktiviteten innenfor nybygg å ta seg opp, sier Hope.

Proffkunden strømmer til

Nærmere 70 prosent av kundene til Byggmakker Bruland kommer fra proffmarkedet og Hope merker en tydelig endring i markedet. –  Det er lenge siden norske boligeiere hadde sløyd på skolen og stadig færre har oppretthold kunnskapen. Og de som kommer inn på boligmarkedet har ikke hatt sløyd i det hele tatt. I tillegg lever mange i tidsklemma og norske boligeiere har også generelt bedre råd enn før. Alt dette fører til at boligeiere i langt større grad setter bort oppussing eller oppgradering av boligen til profesjonelle håndverkere. Vi får derfor stadig flere proffkunder og ikke minst økende antall oppdrag fra disse kundene, sier Hope

Imponert over Byggmakker Bruland

Kjededirektør Raymond Gabrielsen i Byggmakker-kjeden er imponert over det Byggmakker Bruland har fått til.

– I en tid med sterk konkurranse i markedet har butikken klart å øke omsetningen betydelig og tatt markedsandeler. I tillegg gjør de nå en investering for fremtiden som gjør meg begeistret, for dagens proffkunder forventer en effektiv handel – hver dag. Jeg er derfor helt overbevist om denne satsningen vil kaste av seg fordi både komforten og selve handelen vil oppleves som langt bedre når de i det nye lagerbygget kan kjøre bil inn og laste varene rett på lasteplanet, sier Gabrielsen.

Skal vokse videre

Alle 15 medarbeidere hos Byggmakker Bruland gleder seg til åpningsfest og til å ta i mot både nye og gamle kunder. I den anledning stiller også 18 leverandører opp og har laget en egen byggmesse for proffkundene lokalt. Men også eierne gleder seg til å vise frem det nye moderne lagerbygget.

– Vi tror dette kommer til å oppleves kvalitativt langt bedre og gjøre handelen mye enklere. Og lykkes vi med dette er planen vår å investere i en tipp-topp moderne butikk. Planene er klare, men vi er avhengig av at reguleringsplanen går gjennom. Totalt sett vil det da bli investert for nærmere 35 millioner kroner i de nye byggene. Vi er overbevist om at denne satsningen vil gjøre virksomheten enda mer bærekraftig, slik at våre kompetente medarbeidere kan møte kundenes forventinger til en god handel, sier medeier Sissel Marie Bruland Gurvin.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *