(Foto: Toyota/Dangel)

Toyota Proace med 4×4

Toyota Hiace var i mange år bestselgeren blant varebiler i Norge. Nå er oppfølgeren Toyota Proace klar med firehjulstrekk.

Det er firehjulsdriftspesialisten Dangel som leverer systemet – fabrikken bygger allerede om varebilene Peugeot Expert og Citroën Jumpy til firehjulsdrift.

Veksle mellom to- og firehjulsdrift

Proace 4×4 leveres med en toliters dieselmotor på 120 hestekrefter og kun med manuelt gir.

Systemet er laget slik at du kan selv veksle mellom 4×4 og 2WD, noe som resulterer i lavt utslipp. Systemet er også satt sammen slik at fordelingsgirkassen sitter plassert i front, og bak finner du en viskosekobling som fordeler momentet forover og bakover raskt og mykt etter forholdene.

Firehjulstrekksystemet gir Proace en ekstra vekt på beskjedne 90 kilo. Ifølge Toyota Norge er andre fordeler med Proace 4×4 økt bakkeklaring, ekstra beskyttelsesplater under bilen foran samt samme girutveksling som på 2WD. Alt dette samtidig som man har klart å beholde samme komfort som i Proace 2WD.

Første leveres til Svolvær

– Varebiler fra Toyota er kjente for å være ekstremt driftssikre og vi har mange fans over hele landet. Disse har i lengre tid ønsket at forhandlerne kan levere Toyota Proace med firehjulstrekk. Det vil øke bruksmulighetene for varebilen for mange av kundene. Vi er veldig glade for å kunne innfri på dette ønsket nå, sier Trond Hardy hos bilforhandleren Nordvik i Svolvær.

Bilselger Trond Hardy fra Nordvik Svolvær med nye Toyota Proace med 4×4. (Foto: Nordvik Svolvær)

For mange håndverkere er nyttelasten avgjørende for bilvalget. Hardy tror mange av dem vil like nye Proace 4×4:

– Det svært lette påbygget gir Proace en nyttelast på hele 1 400 kilo, noe som gjør den til klassens desidert beste på nyttelast. I tillegg har den også en hengevektkapasitet på 2500 kilo, sier bilselger Trond Hardy i Svolvær.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *