Fra høyre: Tømrer Katinka Falch Fryman fikk førsteplass, fulgt av Oscar Adelsøn og Felix G. Øvrebø. (Foto: Byggmesteren)

Overrasket Katinka med Lærlingprisen

– Jeg skulle bare være med på generalforsamlingen som observatør og så viser det seg at jeg får Lærlingprisen! Dette var en fantastisk overraskelse, sier tømrer Katinka Falch Fryman.

Fryman tok svenneprøven med meget godt bestått i august i fjor hos sin lærebedrift, Byggmester Evensen i Ski. Igår fikk hun en ekstra påskjønnelse for innsatsen av Opplæringskontoret for tømrerfaget i Oslo og omegn.

OFTs generalforsamling

Lærlingprisen deles ut etter generalforsamlingen hos Opplæringskontoret. En viktig del av møtet er oppsummeringen av antall lærekontrakter og hvordan fjorårets lærlinger gjorde det på sin svenneprøve.

Daglig leder Harald Hansen er rimelig tilfreds med rekrutteringen til faget og at søkingen til bygg- og anleggsteknikk økte i 2018 for tredje året på rad.

– Vi opplever en tydelig endring i holdningene knyttet til byggfag og flere ungdommer søker seg til VG1. Igjen ser vi at vi har 1.valgssøkere til linjen og det var i 2018 karakterkrav for å komme inn på flere av skolene i vår region. Forhåpentligvis vil dette gi bedre kvalitet i utdanningen på skolen, og bedriftene vil få mer motiverte søkere til læreplass, sier Hansen.

I I 2018 var 137 av opplæringskontorets lærlinger oppe til sin svenneprøve. 33 lærlinger – blant annet Katinka Fryman – fikk meget godt bestått, 91 lærlinger fikk bestått og 13 uheldige fikk ikke bestått.

Er blitt flotte tømrere

– Det er innstilt tre kandidater til Lærlingprisen. Dette er  tre engasjerte ungdommer som tar aktivt ansvar og har vokst med oppgavene underveis, sier styreleder Johan Stensrud i opplæringskontoret og fortsetter til vinner av 1. plassen:

– Katinka Fryman har utmerket seg i alt hun gjør og er en veldig bra kandidat som «årets lærling 2018» sier bedriften.
 Ei jente med bra holdninger, øye for detaljer, bra stå-på vilje og en utførelse i meget høy standard er tilbakemeldingene fra kollegene, sier Stensrud.

Prisvinneren med byggmester Dag Filip Evensen. (Foto: Byggmesteren)

Fryman var blitt «lurt med» på generalforsamlingen av sjefen og trodde hun skulle få middag. Men hun skjønte nok hvor det bar da 2. og 3. plassen var lest opp og hun var eneste ungdom igjen.

– Jeg er målløs og hadde ikke ventet dette. Nå fortsetter jeg hos byggmester Evensen som tømrer til det kommer nye muligheter i bedriften. For der trives jeg veldig, sier Fryman til Byggmesteren.

Adelsøn og Øvrebø fikk også meget godt bestått på sine svenneprøver og styreleder Stensrud hadde ros til begge:

Fra høyre: Tømrer Katinka Falch Fryman fikk førsteplass, fulgt av Oscar Adelsøn og Felix G. Øvrebø. (Foto: Byggmesteren)

– Tømrer Oscar Adelsøn legger vekt på å utføre oppgavene på en håndverksmessig god måte og forsto tidlig betydningen av uttrykket yrkesstolthet. Felix Øvrebø kjennetegnes som en pliktoppfyllende og punktlig medarbeider, og har gjennom hele læretiden arbeidet målrettet og stilt høye krav til egne prestasjoner, sier styreleder Johan Stensrud til en glad generalforsamling som feiret prisvinnerne med middag på Thon Hotel Opera.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *