Tømrermesterne Kjetil Eriksen og Pål Øye har tuftet sine firmaer på lærlinger. (Foto: Byggmesteren)

Opplæringsprisen til Eriksen, Øye og Knutsen

– To bedrifter i Oslo har de siste ti årene ført veldig mange tømrerlærlinger frem til sitt svennebrev, sier Byggmesterforbundet Oslo og Akershus.

– Det spesielle med årets tildeling av Opplæringsprisen er at den deles ut til to bedrifter, sier styreleder i Byggmesterforbundet Oslo og Akershus, Einar Johansen.

Generalforsamling og regionsatsing

Før Opplæringsprisen avholdt Byggmesterforbundet Oslo og Akershus sin generalforsamling og så tilbake på 2018, forbundets 172. virkeår.

Ved utgangen av 2018 hadde BFOA 205 medlemmer, hvorav 174 bedriftsmedlemmer, 24 personlige og 7 passive og 1 æresmedlem. Det var 12 innmeldinger og 22 utmeldinger i 2018. – Rekrutteringen av nye og gjerne nyetablerte, byggmesterbedrifter vil være forbundets viktigste oppgave i år, blir det sagt på generalforsamlingen.

Byggmesterforbundet har vedtatt at lokalforbundene skal finne og ansette regionale ledere som øker oppmerksomheten om lokale saker som angår medlemmene – og vinner dem. Så langt er det ansatt regionledere i Nord (Anne Marit Stork) og Østfold (Frank Pedersen).

Dette vil medlemmene i Byggmesterforbundet Oslo og Akershus vite mer om. Derfor var Frank Ivar Andersen, daglig leder i Byggmesterforbundet invitert til generalforsamlingen for å forklare om bakgrunnen for satsingen og hvilke fordeler dette kan gi medlemmene.

– Regionlederen skal ta de viktige sakene over lokale politikere, media og andre parter. Det kan være rekruttering, skole, seriøsitet og rammebetingelser – ting som påvirker alle medlemmenes drift, forklarer Andersen. (Foto: Byggmesteren)

Slike regionledere blir ikke til av seg selv. Regionene må ta seg god tid til å ordne finansieringen og finne rett person. Andersen forklarer at Byggmesterforbundets regioner Telemark, Vestfold og Buskerud er i gang med dette.

– Det er lettere å få til endringer hos lokalpolitikere enn hos en statsråd i regjeringen. Skal vi få til positive forandringer som angår medlemmene, må vi også satse på lokale ledere som kan få til dette, sier Frank Ivar Andersen.

BFOA´s Opplæringspris 2018

For å stimulere arbeidet med fagopplæring i bedrift, innstiftet den gang Bygg- og Tømrermestrenes Forening (senere Byggmesterforbundet Oslo og Akershus) i 1996 en opplæringspris som kan utdeles én gang årlig. Ifjor ble det ikke delt ut noen pris, så noen «automatisk» påskjønnelse er det ikke snakk om.

– Vi har mange gode lærebedrifter og det er ikke alltid så lett å skille ut en vinner. Men lærlingene som kommer til tømrerfirmaene Kjetil Eriksen AS og Øye og Knutsen AS får ofte godt og meget godt bestått. Lærlingene de tar inn er forskjellige og må ofte jobbes ekstra med for at de skal klare sin svenneprøve, sier styreleder i Byggmesterforbundet Oslo og Akershus, Einar Johansen.

Kjetil Eriksen AS og Øye og Knutsen AS tilbyr sine lærlinger mange varierte og fine arbeidsoppgaver. Johansen mener at samarbeidet mellom de to firmaene er et godt eksempel for andre:

– Vi tror at Opplæringsprisen vil inspirere vinnerne til å gi enda bedre fagopplæring!

Lærlinger og svenner får riktig opplæring hos tømrermesterne Kjetil Eriksen og Pål Øye. (Foto: Byggmesteren)

– Tusen takk. Vi har tatt inn lærlinger siden 1994 og de er blitt gode håndverkere selv om det ofte krever mye av oss, sier tømrermester Pål Øye.

– Jeg vil anbefale andre medlemsbedrifter å samarbeide med hverandre, slik som Pål og vi har gjort. Vi har samarbeidet om DNT hyttene Fuglemyra og Kobberhaugen i det siste, med gode resultater. Vi har utrolig mye glede av samarbeidet: Det den ene ikke er så god på, kan den andre forbedre. Vi har stor nytte av hverandre på alle områder, så samarbeid om godt håndverk kan jeg bare anbefale, sier tømrermester Kjetil Eriksen.

 

En kommentar til “Opplæringsprisen til Eriksen, Øye og Knutsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *