(Foto: Cembrit)

Lett fasadeplate med røff overflate

Cembrit Patina Rough er tynn, har lav vekt og beskyttes av en effektiv og usynlig overflatebehandling.

Cembrit Patina Rough – en ny fasadeplate i den populære Patina-serien der den naturlige materialkvaliteten tas til et nytt nivå, skriver produsenten.

Robust fibersement

Patina Rough har en sandblåst overflate i fibersement, som gir både struktur og et levende naturligt uttrykk. I takt med at lyset forandrer seg i løpet av dagen skapes det spennende endringer, skyggespill og refleksjoner i fasaden.

 – Cembrit Patina Rough åpner opp for nye designmuligheter. Den røffe overflaten og det ærlige, homogene materialet i platen minner om naturstein og passer godt sammen med for eksempel Cembrits akrylbehandlede fasadeplater eller den mykere, slipte Cembrit Patina. Det kan bli et spennende møte mellom ulike glansnivåer og strukturer, sier Yvonne Myhre, markedsansvarlig i Cembrit Norge.

(Foto: Cembrit)

Platene er beskyttet med en spesielt tilpasset effektiv og usynlig overflatebehandling, en såkalt hydrofobering, som gir stor motstandskraft mot slitasje, fukt og smuss. Riper eller merker er knapt synlig på den grove overflaten, men oppleves som en del av en naturligt aldring.

– Platen er robust og har høy holdbarhet. Dessuten er den svært vedlikeholdvennlig, noe som gjør dette til et materialvalg i tiden, sier Yvonne Myhre.

Tynn og lav vekt

Cembrit Patina Rough er, som Cembrit Patina, en gjennomfarget fibersementplate med et naturlig uttrykk, samtidigt som den er fordelaktig tynn og har lav vekt per kvadratmeter.

(Foto: Cembrit)

Cembrit Patina Rough kommer i en mørk grå (P 070r) og en beige (P 545r) nyanse. Platene kan bestilles skreddersydde og formatkappede til prosjekt, med eller uten forboring på samme måte som Cembrits øvrige fasadeplater.

Fasadeplater i fibersement er produsert av naturmaterialer som sement, sand, vann og fibrer, og kan benyttes i Breeam bygg, Svanemerkede bygg og lignende.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *