(Illustrasjon: Veidekke / Arkitema Architects)

Vant milliardoppdrag med massivtre i Bærum

Bærum kommune og Veidekke har inngått avtale om å bygge Oksenøya senter på Fornebulandet. Alle byggene vil bli utført med elementer i tre.

Oppdraget, som ble vunnet i en pris- og designkonkurranse, er verdt i overkant av 1,1 milliard kroner ekskl. mva, skriver Veidekke på sine nettsider.

Unik samhandling

Senteret får en meget sterk miljøprofil og skal inneholde en stor barneskole, barnehage, idrettsanlegg og et bo- og behandlingssenter.

– Vi er veldig glade over at vi og våre samarbeidspartnere vant konkurransen om å få bygge Oksenøya senter og vi takker for tilliten. Dette blir et helt spesielt nærmiljøsenter der Bærum kommune samler mange funksjoner for unge og eldre på samme tomt for unik samhandling mellom de ulike formålsbyggene. Samtidig er det meget høye ambisjoner om bærekraft og miljø for prosjektet, og det liker vi ekstra godt, sier Erik Økland avdelingsleder for offentlige prosjekter i Veidekke Bygg Oslo.

(Illustrasjon: Arkitema Architects)

Barneskolen bygges for 1050 elever, barnehagen for 300 barn, bo- og behandlingssenteret med 150 plasser. Idrettsanlegget får en flerbrukshall på størrelse med en håndballbane og en egen del for turn, et nærmiljøanlegg med en 9-er kunstgressbane og to sansehager for de eldre i bo- og behandlingsenteret.

Høyeste miljøklasse med tre

Prosjektet skal gjennomføres som et forbildeprosjekt innen miljø (FutureBuilt), og har som mål å redusere klimagassutslippene med minimum 50 % innen transport, energi- og materialbruk. Prosjektet skal miljøsertifiseres etter standarden BREEAM-NOR klasse Outstanding, som er det høyeste nivået som kun en håndfull prosjekter har oppnådd i Norge.

Alle byggene vil bli utført med elementer i tre. Bo- og behandlingssenteret får konstruksjon av bærende massivtrevegger i kombinasjon av bindingsverksvegger, og bæresystem for barnehagen blir med bindingsverk og bjelkelag av tre. Beslutningen om trebygg er en avgjørende faktor i forhold til CO² utslipp.

(Illustrasjon: Veidekke / Arkitema Architects)

Trebygg medfører også en lang rekke andre fordeler, som lett transport, meget lett og lite forarbeid av materialet, nyplanting av skog og et godt CO² regnskap, skriver ansvarlig arkitekt Arkitema Architects.

Nå skal prosjektet detaljeres gjennom forprosjektfasen i nært samarbeid med Bærum kommune og deres brukergrupper.

Byggearbeidene settes i gang årsskiftet 2019/2020, ferdigstillelse er beregnet til våren 2022 for skolen og barnehagen mens bo- og behandlingsentret vil stå ferdig desember 2022.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *