Produsenter og utførende inviteres til dialog om byggavfall

Byggherrer med de ti største bykommunene og Statsbygg i spissen vil redusere byggeplassavfallet kraftig.

Derfor inviteres produsenter og entreprenører til dialogmøte om nye løsninger som kan føre til avfallsfrie byggeplasser. Dialogmøtet holdes i Oslo 8. april.

 

Sentral i programmet er Sandnes Eiendomsselskap som sammen med Stavanger kommune, var først med å kreve avfallsfrie byggeplasser. På konferansen vil selskapet vise hva de gjorde som de første stegene til så drastiske tiltak.

Les også: Strengere krav til byggavfall i de større byene

Må utvikle nye løsninger

Prosjektleder Harald Aas i Innovative anskaffelser sier formålet med konferansen er å motivere entreprenører og produsenter til å utvikle ny teknologi, produksjon og løsninger som muliggjør avfallsfrie byggeplasser.

Videre trinn i prosessen vil være å skape innsikt hos entreprenører og produsenter om hvor og hvorfor avfall oppstår i bryggeprosessen, og avdekke hva som hindrer og hva som muliggjør avfallsfrie byggeplasser, sier han.

Det viktigste blir så å få produsenter til å sette i gang utvikling av løsninger og sørge for at de får økonomisk støtte til det. Og så med løsningene på plass, vil byggherrene kunne utlyse prosjekter der det kan stilles krav om avfallsfrie byggeplasser.

Tonnevis fra nybygg

Mer enn en tredjedel av alt avfallet som kommer fra byggeaktivitet i Norge, kommer fra nybygg, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Totalt skapes det 1,8 millioner tonn avfall i byggenæringen, 635 000 tonn kommer fra nybygg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *