BNL: Stor etterspørsel etter fagarbeidere

Hver fjerde bedrift i byggenæringen sliter med å få tak i fagarbeidere, viser fersk undersøkelse fra Byggenæringens Landsforening (BNL).

Den årlige spørreundersøkelsen «Byggenæringens framtidsbarometer» gjennomføres av BNL blant bransjeforeningenes medlemsbedrifter. I år svarer hele 42 prosent av bedriftene at de sliter med å få tak i fagarbeidere.

 

Bidra til globale utfordringer

– 1. mars går fristen ut for å velge studieretning for landets 16-åringer. Byggenæringen er en bransje i spennende teknologisk utvikling som også skal bidra til å løse noen av framtidens største globale utfordringer. Vi klarer ikke dette uten at flere ungdommer velger vår næring, sier Jon Sandnes, adm.dir. i BNL.

Mange veier videre

– Vi trenger spesielt fagarbeidere, men dersom man utdanner seg til et fag- eller svennebrev, finnes det også mange utviklingsmuligheter, om man ønsker å gå videre. Etter fullført fag eller svennebrev kan man jobbe som utøvende fagarbeider/ håndverker eller videreutdanne seg til blant annet ingeniør, fagskoleingeniør eller starte sin egen bedrift som mester, sier Sandnes videre.

 

Oppfordrer jenter

BNL ønsker å utfordre flere jenter til å velge byggenæringen.

– Det er for få jenter i byggenæringen. Denne trenden ønsker vi å snu fordi vi vet at det finnes mange muligheter for alle i vår næring, og vi har ikke råd til bare å rekruttere halvparten av talentene, sier Sandnes.

 

Arbeidserfaring underveis

Sandnes påpeker at en stor fordel ved å velge byggfag, er at man får man arbeidserfaring underveis i utdanningen, og man kvalifiserer seg for et yrke med stor etterspørsel. I tillegg er næringen i en spennende utvikling på grunn av trender som digitalisering og etterspørsel etter grønne løsninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *