(Illustrasjonsfoto: P B Lotherington)

Akerhus ett ledd unna Oslomodellen

Akershus fylke modererer Oslomodellen i nylig vedtatte seriøsitetskrav, og aksepterer to, ikke bare ett, ledd under totalentreprenør i fylkeskommunens byggeprosjekter.

De nye seriøsitetskravene følger opp krav som har vært brukt de siste fem åra. Som i Oslomodellen, stiller de krav om at halvparten av arbeidete timer i byggeoppdrag skal være utført av faglærte. Dessuten skal 10 prosent av arbeidete timer vært gjort av lærlinger.

Les også: Oslomodellen gir et mer seriøst arbeidsliv

Første skritt for Akershusmodellen

Flere må til i krevende bygg

I punktet om hvor mange ledd det kan være i en kontraktkjede, følger ikke Akershus nabofylket Oslo. I saksutredningen peker fylkesrådmannen på at det er kompliserte bygg som bygges i dag, og at behovet for spisskompetanse i leddene under totalentreprenøren, gjør det umulig med bare ett underliggende ledd som Oslomodellen fastsetter.

Utredningen bruker en totalentreprise som eksempel, og viser at en teknisk entreprenør som skal legge rør, vil være det første leddet under en totalentreprenør. Om denne må ha med seg en underentreprenør til eksempelvis brannslokking og rørisolering, vil det være andre ledd. Det vil være ulovlig slik Oslomodellen blir tolket, men nødvendig i Akershus. Derfor blir det mulig med to ledd under totalentreprenøren i Akershus, ifølge de nye kravene.

Les også: Gode intensjoner rydder ikke byggenæringen

Høyre og FrP bestemte

Da fylkestinget behandlet forslaget til nye seriøsitetskrav, ville opposisjonen med SV og Ap gå lenger enn fylkesrådmannens forslag på flere punkter. De fikk gjennomslag på 10 prosent lærlinger, mens flertallet av H, FrP og KrF gikk inn for innstillingen med 7 prosent.

Opposisjonspartiene ble derimot nedstemt i kravet om begrensning i innleie. SV foreslo at det skulle være minst 80 prosent fast ansatte. Ap foreslo at leverandøren må sørge for at innleide har lønn mellom oppdrag.

 

Bruker ikke HMSREG

Flertallet av de borgerlige partiene ville heller ikke være med på et forslag fra Ap om å bruke elektronisk mannskapsregistrering HMSREG som i Oslo. Det digitale registeret vurderes som en svært viktig del av kontrollvirksomheten.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *