(Illustrasjonsfoto: Byggmesteren)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Flere velger yrkesfag

Rekruttering: Søkertallene til videregående utdanning er klare og i år er det 1 200 flere søkere til førsteåret på yrkesfag sammenlignet med i fjor.

– Norge kommer til å mangle mange fagarbeidere i årene framover. Derfor er det gode nyheter at flere nå velger yrkesfag som sin videregående opplæring, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

Søkertall for hele landet finner du her.

Oppløftende utvikling

Det er i år 207 000 søkere til videregående opplæring i offentlige skoler. Det er nesten like mange søkere til yrkesfag som til studieforberedende: En markant økning i søkningen til blant annet naturbruk, byggfag og helse og oppvekstfag.

– Velger du yrkesfag, så åpnes mange dører, du kan velge mellom spennende jobber og videre studier. Regjeringen vil forsterke satsingen på yrkesfag slik at opplæringen blir enda mer tilpasset arbeidslivets behov, sier Sanner.

Sett i lys av at det samlede antallet som søker seg til videregående opplæring har gått ned fra i fjor, er disse tallene enda mer oppløftende for rekrutteringen til yrkesfag.

Studiespesialisering er fortsatt det utdanningsprogrammet med flest søkere ved alle trinn.

Samtidig er det dette utdanningsprogrammet som har størst nedgang i antall søkere.

–Det er mye som går riktig vei for yrkesfagene. Ikke bare er det flere som søker seg til det første året på yrkesfag, men det er også satt ny rekord i antall læreplasser. Samtidig er det flere som fullfører læretiden og som tar fagbrev enn tidligere. Det tyder på at regjeringens satsing på yrkesfag og flere læreplasser virker, sier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *