For andre år på rad er det totalt like mange søkere til yrkesfag som til studieforberedende utdanningsprogram på Vg1. (Arkivfoto: Byggmesteren)

Yrkesfag størst i flest fylker

Rekruttering: Det er flest søkere til yrkesfag i 15 av 18 fylker. Bare i Oslo, Akershus og Troms søker et flertall seg til studiespesialisering.

For andre år på rad er det like mange søkere til yrkesfag som til studieforberedende utdanningsprogram på Vg1.

Les også: Flere velger yrkesfag i Oslo

Liten økning for tømrerfaget

Antall søkere til tømrerfaget har økt til 1 505 som er 144 flere søkere på to år.

Blant de yrkesfaglige utdanningsprogrammene på Vg1 har det vært størst nedgang i søkingen til bygg- og anleggsteknikk. Bygg og anleggsteknikk har gått litt opp og ned de siste årene, skriver Utdanningsdirektoratet.

Som før, er det store forskjeller i søkemønsteret til gutter og jenter: De tradisjonelt mannsdominerte programmene fortsetter å være dette. Gutter dominerer i svært stor grad blant søkere til bygg- og anleggsteknikk, elektrofag og teknikk og industriell produksjon.

Teknikk og industriell produksjon er det utdanningsprogrammet med størst økning i søkertall med 721 flere søkere på Vg1 sammenlignet med i 2018. Dette tilsvarer en økning på 13 prosent.

Flere søkere til læreplass

20.329 elever har søkt om læreplass. Dette er en økning på 210 søkere sammenlignet med 2018. Andelen søkere til læreplass av det totale søkertallet er 10 prosent. Denne andelen ligger mellom 10 og 12 prosent i alle fylkene unntatt to. Oslo og Akershus har henholdsvis 5 og 6 prosent søkere til lærefag.

Med 4.500 søkere er helse og oppvekstfag nå for andre år på rad det utdanningsprogrammet flest søker læreplass i. Deretter følger teknikk og industriell produksjon og elektrofag med henholdsvis 3 800 og 3 500 søkere. Tidligere har teknikk og industriell produksjon vært det utdanningsprogrammet flest søker læreplass i, men dette har gått noe ned de siste to årene.

Helse- og oppvekstfag har både størst prosentvis og absolutt økning i søkere til læreplass. I absolutte tall har det vært en nedgang i søkere til læreplass innenfor teknikk og industriell produksjon og elektrofag på henholdsvis 90 og 123 søkere.

Les mer om statistikken på Udir sine nettsider.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *