Byggmakkers dekning i Salten og Lofoten styrkes i tiden som kommer. (Foto: Toyota Nordvik)

Satser og mister i Lofoten

Byggmakker åpner et splitter nytt anlegg på Leknes i Lofoten. Samtidig velger Julius Jakhelln i Bodø å avslutte innkjøpssamarbeidet med byggevarekjeden.

Byggmakker Handel styrker sin posisjon i Salten og Lofoten gjennom sitt gode samarbeid med Byggmakker Gunvald Johansen. Ytterligere utvidelser og nye butikkåpninger står for døren i området, skriver selskapet i en pressemelding.

Les også: Oppgraderer for millioner i Svolvær

Stor økning i omsetningen

Gunvald Johansen AS åpnet torsdag 1. mars et nytt flott Byggmakker-anlegg i Leknes i Lofoten.

Firmaet fikk også denne uka godkjennelse for bygging av et spektakulært nybygg på Hunstad i Bodø, som blant annet skal inneholde et flott Byggmakker-varehus i massivtre.

Investeringskostnaden er på nærmer 60 millioner og anlegget skal dekke et kundepotensiale på nærmere 20 000 mennesker. Anlegget forventes ferdig i 2019 og blir Gunvald Johansens foreløpige femte varehus.

– Vi er meget fornøyd med Gunvald Johansens satsning i Nordland. Byggmakkers dekning i Salten og Lofoten styrkes i tiden som kommer, og dette kommer på toppen av den sterke utviklingen i Bodø og hvor Byggmakker-butikken har hatt en omsetningsvekst på over 50 prosent de senere år, sier kjededirektør Raymond Gabrielsen.

Slutt på langvarig samarbeid

Samtidig går et langvarig og godt samarbeid med handelsbedriften Julius Jakhelln AS i Bodø mot slutten, ved at innkjøpssamarbeidet med Byggmakker er sagt opp.

– Strategisk har det vært utfordrende for Byggmakker å satse på to hester samtidig i samme bås. Byggmakker går inn i en ekspansiv periode med nye konsepter og nye lokasjoner i samme område. Derfor respekterer vi at Julius Jakhelln AS nå ønsker å utforske andre veier, sier Knut Strand Jacobsen, leder for eierselskapet Kesko i Norge, som omfatter Byggmakker og den ledende byggevaregrossisten Onninen.

Julius Jakhelln AS har i en årrekke hatt et innkjøpssamarbeid med Byggmakker.

– Vi har hatt et godt samarbeid i mange år, og ønsker dem lykke til videre, sier Jacobsen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *