Distriktsleder i Veidekke: Ståle Brovold (t.v), Senioringeniør i Arbeidstilsynet: Gunnar Løvås (midten), og Fagansvarlig HMS Sykehusbygg: Jens Eirik Ramstad (t.h). (Foto: Sykehusbygg HF)

Prøver ut nytt seriøsitetsverktøy

Sykehusbygg og Veidekke prøver ut nytt verktøy - HMSREG - på Levanger i kampen for en mer seriøs byggebransje.

Dette skjer på Levanger der Sykehusbygg HF er ansvarlig for bygging av et nytt psykiatribygg til 200 millioner kroner i tilknytning til Sykehuset Levanger. Veidekke Entreprenør, distrikt Trondheim er totalentreprenør.

Les også: Seriøs oversikt i Oslo

Vil øke kontrollen

Her prøver Sykehusbygg og Veidekke ut HMSREG for å sikre god oppfølging av alle leverandørene i prosjektet.

Nylig ble det avholdt informasjonsmøte om det nye verktøyet hvor både Arbeidstilsynet, Skatteetaten og A-krimsenteret var tilstede. Distriktsleder i Veidekke Entreprenør Trøndelag, Ståle Brovold, ønsker løsningen velkommen.

– Veidekke har lenge vært en pådriver for en mer seriøs byggebransje. Da Sykehusbygg tok kontakt og bad oss om å benytte verktøyet under leveransen vår i Levanger, var vi selvsagt svært positive til det.

Verktøyet er utviklet av IT-selskapet Omega på initiativ fra Oslo kommune, og gjør at byggherre og entreprenør kan følge med og godkjenne leverandører og ansatte som til enhver tid er involvert i de ulike prosjektene. Det gjør det også mulig å følge opp leverandørkravene når det gjelder bruk av fagarbeidere, lærlinger og begrensning av antall ledd i leverandørkjedene. I tillegg blir det enkelt å dokumentere kontroller med leverandører og ansatte på byggeplassene.

– Veidekke har allerede systemet til utprøving i flere prosjekter på Østlandet etter at de sammen med Omega har tilpasset løsningen for entreprenørene. Erfaringene er så langt svært positive fra andre Veidekke-prosjekter. Nå ønsker vi å bygge videre på det gode arbeidet som allerede er gjort, forteller Brovold.

 

annonse

Vil kun ha seriøse leverandører

Sykehusbygg HF, som er ansvarlig eller involvert ved alle større sykehusprosjekter som omhandler planlegging og bygging, ser et stort potensiale i verktøyet.

Fagansvarlig Jens Eirik Ramstad i Sykehusbygg HF, forteller at et slikt verktøy kan bli et viktig hjelpemiddel for å føre tilsyn med byggeplassene.

– Sykehusbygg skal levere effektive prosjekter med høy kvalitet. Da er det viktig at vi vet at de som jobber på våre prosjekter er seriøse leverandører som følger norske lover og forskrifter. HMSREG kan bli et viktig virkemiddel for å velge gode og seriøse leverandører, følge opp krav, samt bidra til sunn konkurranse og positiv utvikling i bransjen.

Psykiatriløftet Levanger vil etter åpning inneholde nye tilbud innenfor rusbehandling, spiseforstyrrelser, alderspsykiatri og akuttbehandling.

Nybygget er forventet ferdigstilt og klart for bruk september 2018.

 

 

 

Likte du denne artikkelen? Abonner på fagtidsskriftet Byggmesteren og få bladet fullspekket med lesestoff rett i posten.

Trykk her for priser og bestilling!

Kommenter

Del denne artikkelen