(Illustrasjon: DiBK/Designit)

Brukertester veiviser for byggesøknader

De neste månedene skal Direktoratet for byggkvalitet brukerteste veiviseren ”Veien til komplett byggesøknad”. Du kan prøve løsningen selv og si hva du synes.

Brukertesting av veiviseren «Veien til komplett byggesøknad» skal foregå i syv testkommuner og resultere i et verktøy som gir privatpersoner oversikt over de ulike stegene i søknadsprosessen fra idé til ferdig bygg.

Her kan du teste PILOT: Veien til komplett byggesøknad

For tiltak uten ansvarsrett

Veiviseren skal gjøre det enklere for privatpersoner å finne ut hva de sette seg inn i før de kan bygge på egen eiendom, og hvordan lage en komplett byggesøknad for søknadspliktige tiltak uten ansvarsrett.

– Vi håper veiviseren kan hjelpe folk med å bedre forstå søknadsprosessen, og at mange vil komme med innspill i testperioden slik at vi kan gjøre den enda bedre, sier seniorrådgiver Ragnhild Olin Amdam i Direktoratet for byggkvalitet.

 

Flere kan teste

Kommunene som har takket ja til å teste veiviseren blant sine innbyggere er Asker, Hamar, Kongsberg, Lenvik, Nedre Eiker, Ringebu og Tana.

I samarbeid med direktoratet får disse kommunene også muligheten til å teste ut et forenklet søknadsskjema for tiltak uten ansvarsrett og for nabovarsling.

Alle andre kommuner og søkere eller innbyggere som ønsker det, er velkommen til å brukerteste den nye veiviseren og gi oss innspill om hvordan den kan gjøres bedre, skriver direktoratet på sine nettsider.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.