Bedriften doblet sin omsetning av spikerpistoler ifjor. (Foto: ESSVE)

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

ESSVE vokser kraftig

Med en rekordvekst på nær 33 prosent ble 2014 det beste året noensinne for festemiddelprodusenten.

– I et byggevaremarked preget av mager vekst, opplevde vi en sterk økning av salget innenfor nesten alle produktområder. Vi tok derfor i fjor betydelige markedsandeler og har rigget oss slik at vi er klare for ytterligere vekst, sier daglig leder Morten Bredesen i ESSVE.

Les også: Spikerpostoler til det meste

Fortsetter i år

For ESSVE har den gode utviklingen i fjoråret fulgt med inn i 2015.

- Alt tyder på at 2015 også blir et godt år, sier Bredesen. (Foto: ESSVE)
– Alt tyder på at 2015 også blir et godt år, sier Bredesen. (Foto: ESSVE)

– I løpet av de fire første månedene har vi en total vekst på hele 23 prosent. Og det er før høstens store kampanje der vi lanserer våre nye produkter innenfor lim og fug, som vil synes tungt i alle kanaler.

Doblet omsetningen av spikerpistoler

En soleklar salgsvinner i fjor ble de nye spikerpistolene som ble lansert samme år.

ESSVE solgte 8 200 spikerpistoler i kategoriene rettbåndet spikerpistol, coilpistol, takpapp pistol, klammerpistol, dykkertpistol og beslagspikerpistol.

– Grunnlaget for suksessen besto i at vi sammen med både produsent og ikke minst våre 60 testpiloter utviklet maskiner tilpasset nordiske forhold. Tilbakemeldingene vi får er at håndverkerne opplever å få et produkt med smarte funksjoner, ergonomisk design og som har forbedret sikkerheten ved bruk, sier Bredesen.

 

Markedssuksess

To av de produktene som produsenten gjennom flere år har hatt spesiell suksess med, er ESSTACK og ESSBOX.

– Dette er produkter vi jevnt over selger mye av og som har vist seg å bli vinnerprodukter blant profesjonelle håndverkere. Også i 2014 fikk vi svært hyggelige salgsresultater på disse to produktene. Men, det gjelder også for spiker, skruer og annet festemateriell.

– En viktig årsak til den gode veksten skyldes at forhandlerne våre, særlig de store byggevarekjedene, har blitt stadig bedre til å presentere og selge våre produkter. De har i samarbeid med ESSVE drevet opplæring av både ansatte og deres kunder. Og de lokale håndverkerne liker tydeligvis det de ser og får presentert, avslutter Bredesen.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *