Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Ny montasjeskrue til betong

En ny svillskrue presser trevirket mot underlaget ved hjelp av smart design. Det skal gjøre det enklere å montere sviller og bjelker, forteller festemiddelleverandøren ESSVE i en pressemelding.

– De fleste betongskruer på markedet er normalt helgjenget, noe som gjør at svilla ikke presses tilstrekkelig ned, sier daglig leder Morten Bredesen i ESSVE i pressemeldingen.

– Etter etterspørsel fra markedet, bestemte vi oss for å utvikle en betongskrue som skal løse problemet. Resultatet ble en delgjenget betongskrue med stor diameter på hodet. Designet gjør at skruen effektivt presser trevirket mot betongen, sier Morten Bredesen.

Den nye spesialherdede svilleskruen er utviklet for å montere 45-50 mm tykke sviller/bærebjelker etc. mot betong. Overflatebehandlingen takler klimaklasse 2, noe byggforskriftene krever ved montering av sviller utvendig under tak. Skruen skrus direkte i et forboret hull, uten plugg. Det forsenkede hodet muliggjør fri plassering av stendere/bjelkelag.

 

Fraråder å overtrekke skruene

Bredesen råder brukerne til ikke å overtrekke skruene. Innfestingen blir ikke sterkere, den kan derimot svekkes, forklarer han, og legger til: – Skruen fungerer også i naturstein og tegl. Lasteevnen forbedres ved økt monteringsdybde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *