Her er et lite utvalg av spikerpistolene som Essve lanserte i Oslo i dag. I butikkene kommer de over sommeren.

Artikkelen ble publisert for over 1 år siden. Tekniske egenskaper, priser og andre fakta kan ha endret seg siden publisering.

Spikerpistoler til det meste

16 ulike spikerpistolmodeller innen flere kategorier lanserte festemiddelprodusenten Essve ved en pressevisning i Oslo i dag. Målet er å bli blant de tre største på dette markedet, som de er innen festemidler.

Essve var ikke helt fornøyd med utvalget til tidligere leverandør, og brukte 2 år på utviklingen av egne, samt tilbakemeldinger fra 60 håndverkere som har testet pistolene i Norge og Sverige.

 

Smarte detaljer

Spkerpistolsortimentet omfatter rettbåndet spikerpistol, coilpistol, takpappistol, klammerpistol, dykkertpistol og beslagpistol. To er gassdrevet, resten bruker trykkluft fra kompressorer, som kommer i ulike størrelser.

En svivel som kan dreies 360 grader rundt gjør håndteringen av spikerpistolen med luftslange langt enklere.
En svivel som kan dreies 360 grader rundt gjør håndteringen av spikerpistolen med luftslange langt enklere.

– I utviklingen av pistolene har vi hatt et tett samarbeid med produsenter for å tilpasse pistolene med smarte funksjoner, som svivelkobling med 360 graders rotasjon som forhindrer at slangen krøller seg, påpeker daglig leder Morten Bredesen i Essve.

Andre smarte detaljer er en fleksibel beltekrok, justerbar utblåsing av luft, enkel hurtigbryter for enkeltskudd eller serier og dybdejustering med et ratt som også kan betjenes med hansker på ifølge tømrer Aleksander Jahren i Follo Hus, som er en av de norske testerne.

 

Velformet ergonomi

De nye spikerpistolene fra Essve har fått en egen industridesign som ivaretar mange hensyn ved bruken. Pistolene har et forlenget gummihåndtak for godt grep og svivelkoblingen gjør det lettere å manøvrere spikerpistolen med tilkoblet luftslange i riktig posisjon på trange steder. For å få lettere maskiner er kroppen laget av magnesium. På utvalgte modeller er det en riflet kant på hver side av munnstykket som gjør det mulig å hogge pistolen fast i for eksempel ei lekt slik at det ikke sklir ned fra taket. På glatte flater fungerer ”ESSVE”-logoens gummioverflate på hver side av pistolkroppen på tilsvarende måte, slik at pistolen ikke glir.

 

Essves spikerpistoler kommer med både rette og runde magasiner, og for spiker i ulike dimensjoner.
Essves spikerpistoler kommer med både rette og runde magasiner, og for spiker i ulike dimensjoner.

Service selv

Essve har utviklet fire ulike kompressorer, fra den minste med en tre liters lufttank, via 5 og 22 liter opp til 25 liter for den største. Kun den minste på 14 kilo kommer uten hjul, mens de større på 32 og 41 kilo har både hjul og håndtak for enkel transport.

En ferdig servicepakke for hver spikerpistol gjør at brukeren selv kan vedlikeholde verktøyet. Ved å skanne en QR-kode med smarttelefonen, får man opp en instruksjonsfilm som viser hvordan servicen skal utføres. Også spikerpistolenes kofferter og kompressorene er utstyrt med QR-kode for tilgang til instruksjonsfilmer som viser riktig bruk.

Spikerpistoler, kompressorer, slanger, spiker og annet tilbehør fås fra Essves brede forhandlernett over hele landet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *