Hva gjør Bærum for de seriøse?

– Kommunene Asker og Bærum bør regne på hva det innebærer at foretak og arbeidsplasser forsvinner i stor stil, oppfordrer Byggmesterforbundet.

På bakgrunn av flere oppslag i lokalavisa budstikka.no som viser at svart arbeid er mer omfattende i de to kommunene enn ellers i landet, har Byggmesterforbundets daglige leder Frank Ivar Andersen skrevet brev til ordførerne i Asker og Bærum. I brevet spør han dem om hva den politiske ledelsen har tenkt å gjøre med situasjonen som er avdekket.

Han viser blant annet til medlemsfirmaet Lommedalen Bygg som har måttet trappe ned på ansatte tømrere fra 20 til 3 på få år. Det er skyldes umulig konkurranse med arbeidslivskriminelle.

 

Politikere er altfor naive

– Det er åpenbart mye naivitet i forhold til det som nå skjer, skriver Andersen i brevet.

 

 

– De fleste, også på politisk nivå, virker ikke helt å ha tatt inn over seg hvordan utviklingen de senere år har utløst andre problemstillinger enn enkeltpersoner som «jobber litt ekstra på fritiden».

 

Organisert og mafialignende

Både skattedirektør og riksadvokat er tydelig på at omfanget er stort, til dels organisert gjennom kriminelle nettverk og således beskrives som mafialignende tilstander, påpeker Byggmesterforbundets daglige leder.

Riksadvokaten understreker også at den økonomiske kriminaliteten er knyttet tett opp mot arbeidslivskriminalitet, og det dukker stadig opp historier om grov utnyttelse av arbeidskraft, særlig knyttet til både lovlig og ulovlig innvandring.

 

Les hele brevet «Kriminalitet tvinger seriøse bedrifter ut av Asker og Bærum»

Les mer: Fra tyve til tre tømrere

Følg også diskusjonen på Facebook.com/byggmesteren   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.