Kanskje vil flere boligkjøpere sette seg bedre inn i boligens tekniske tilstand når det er enklere å gjøre det? (Illustrasjon: NITO Takst)

Ny app til boligsalgsrapporten

NITO Takst har laget en web-app av den nye boligsalgsrapporten som gir boligkjøpere på visning rask oversikt over takstingeniørens funn.

Den nye boligsalgsrapporten som blir standard i norsk bolighandel fra 1. januar 2015 er rik på informasjon om boligen som skal omsettes.

Mindre papir

NITO Takst ser at det kan være utfordrende for boligkunder å forholde seg til pdf-filer og papirversjoner av dokumentasjon når man er på boligjakt. Derfor har de laget en web-app av Boligsalgsrapporten som gir rask oversikt over takstingeniørens funn.

Webappen er nå tilgjengelig via en QR kode eller en link som følger med rapportene fra NITO Takst. Koden gir tilgang til en visuell fremstilling av boligsalgsrapporten på nettbrett og mobil. (bildet ovenfor)

Les også: Slik er en ny boligsalgsrapport og Takseringens pris.

I praksis


Dette gjør at boligkunden før/under visning kan bli kjent med huset på en ny og bedre måte. Idet man eksempelvis går fysisk inn i boligens baderom, kan man samtidig klikke seg inn i appens «baderom» og få god oversikt over takstingeniørens omtale og tilstandsgrad med bilder.

Eksempelvis vil et baderom være fremstilt med flere sjekkpunkter som sluk, lufting og golvets fall. Ved å klikke på sluket får man opp informasjon om slukets kvalitet og utførelse.

På denne måten kan man tilegne seg kunnskap om boligens ulike rom og bygningsdeler og få et riktigere beslutningsgrunnlag før man legger inn bud. NITO Takst tror at appen vil bidra til å hjelpe forbrukeren med å forstå det takstingeniøren har funnet ut om boligen.

Enklere løsning

– Vi har gjort forenklinger som gjør det lett for alle typer boligkunder å raskt få det riktige bildet av boligen man er interessert i, sier Espen Fuglesang, administrerende direktør i NITO Takst Service AS.

– Vi tror dette vil bidra til å minimere negative overraskelser i etterkant av en bolighandel, og vi håper at resten av bransjen følger etter med digitale løsninger som er tilpasset markedets behov, sier direktøren.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *