Kjøper tilbake byggmesterbedriften

Fem år etter at Byggmester Asle Thorsen AS i Arendal ble kjøpt opp av storentreprenøren Betonmast, kjøper grunnleggeren selskapet tilbake.

Da byggmesterbedriften fredag feiret 30 år med alle de ansatte, kunne Thorsen informere om at avtalene nå er undertegnet og at Byggmester Asle Thorsen igjen står på egne bein. Et holdingselskap har kjøpt alle aksjene av Betonmast. HAG Holding eies av Asle og dattera Heidi Thorsen Selstø sammen med Geir Nilsen i G9 Invest.

Sistnevnte blir styreleder, Heidi Thorsen Selstø blir økonomisjef som hun har vært i selskapet de siste fem åra. Asle Thorsen selv skal ha en rolle som altmuligmann. Halgeir Halvorsen er daglig leder.

Les også: Selger aksjemajoriteten

Tilbake til rehabilitering

– Markedet for nye, større bygg som Betonmast vil satse på, er så å si tørket ut i distriktet vårt. Derfor søkte Betonmast ut av distriktet etter oppdrag, mens rehabilitering og nybygging for private som vi alltid har drevet med, er i en god utvikling. Da ble det naturlig å gå tilbake til det opprinnelige, og kjøpe tilbake byggmesterbedriften, forklarer Thorsen.

 

Nok å gjøre til alle

Byggmester Asle Thorsen AS har 30 ansatte. Bortsett fra noen funksjonærer som fortsetter i Betonmast, blir alle ansatte med i byggmesterfirmaet etter eierskiftet. Firmaet har jobber nok til alle framover, forsikrer Thorsen.

 

Et strategisk valg

På egne nettsider skriver Betonmast følgende om salget:

«Byggmester Asle Thorsen er et velrenommert og veldrevet selskap i Arendal innenfor tradisjonelle byggmester- og entreprenørtjenester.  Selskapet har og har hatt en solid lokal posisjon i byggmestersegmentet, samtidig som entreprenørmarkedet i lengre tid har vært svakt i sørlandsregionen. Med bakgrunn i dette, har Byggmester Asle Thorsen tatt et strategisk valg om å øke fokuset på byggmesterdelen.
Betonmast-konsernet er opptatt av at eierskapet skal tjene selskapet på best mulig måte, og ser at Byggmester Asle Thorsen er best tjent med et lokalt og nært eierskap for sin nye strategi og videre drift. »

 

Les også: En av få gode, hvite jobber

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *