Boligbyggere satser heller på rehabilitering

Strenge garantikrav og byggeregler fører til lavere boligbygging, og får flere boligbyggere til å satse på rehabilitering i stedet for nybygging, mener Boligprodusentenes Forening.

– Det er fortsatt for komplisert og for dyrt å bygge nye boliger. I rehabiliteringsmarkedet gjelder andre kontrakter og man slipper å stille garantier som for nybygg, poengterer administrerende direktør Per Jæger i en pressemelding.

 

Bygger og selger som i 2010

Han kommenterer salgs- og igangsettingstallene som ble lagt fram i Oslo onsdag.
I årets fem første måneder går både igangsetting og salg av nye boliger ned sammenlignet med samme periode i fjor. Nedgangen var på henholdsvis 16 og 24 prosent, og ligger omtrent på nivå med samme tid i 2010, viser tallene.

Om nybyggingen av boliger fortsetter i samme takt ut året, kan det bli igangsatt 26.200 boliger i år, mens behovet er 38.000, viser beregninger som Boligprodusentene og Prognosesenteret har utarbeidet.

 

Færrest leiligheter

Salgsnedgangen rammer alle byggtyper, men leilighetsbygg er klart hardest rammet med en nedgang på 33 % hittil i år, sammenlignet med 2013. I den samme perioden går eneboliger tilbake med 18 % og småhus har en tilbakegang på 16 %, opplyser Boligprodusentene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *