Optimera mottar Byggeskikkprisen 2013. Foto Karmøy kommune.

Vant byggeskikkpris for godt samarbeid

Optimera og Sjo Fasting Arkitekter vant Karmøy kommunes byggeskikkpris for 2013. Prisen belønner selskapets langsiktige arbeid med tomteutvikling og samarbeid med lokale byggmestere.

Under ordførerens nyttårsmottagelse i Karmøy rådhus mandag 30. desember fikk de prisen for boligprosjektet Krossnes på Vormedal.

Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør. Ved første øyekast er det derfor ikke åpenbart hvorfor byggevareselskapet nå får gleden av å motta byggeskikkprisen fra Karmøy kommune.

Muligheter til flere

– Utvikling av nye tomteområder er blitt så kostbare og kompliserte prosesser at mange byggmestere og små og mellomstore entreprenører vanskelig kan gjennomføre dem alene. Derfor har vi tatt saken.

Vi har alltid mellom 2000 og 3000 boligtomter under utvikling. Gjennom årene har vi opparbeidet bred, praktisk erfaring fra utviklings- og reguleringsprosesser og sett viktigheten av å utvikle og gjennomføre bygging av gode bomiljø. Vi er derfor stolte og glade over å ha mottatt denne byggeskikkprisen, sier Bent Eddie Lie som leder tomteutviklingsvirksomheten i selskapet.

Lien nevner gjerne firmaene som har deltatt i det prisbelønte samarbeidet på Karmøy:

Kristian Lien & Sønn AS ved Kjell Harald Lien, Byggefirmaet Kjetil Nedreskår AS ved Kjetil Nedreskår og Block Watne AS ved daværende byggeleder (nåværende distriktssjef) Knut Tindeland.

Vil samarbeide

Byggmestere, håndverkere og entreprenører er viktige kundegrupper for Optimera. For å lykkes sammen, må det være fokus på samarbeid, kvalitet, effektivitet og lønnsomhet. Tomteutvikling er blitt et viktig element i langsiktige partnerskap som Optimera har med sine mange proffkunder.

Gjennom årene har selskapet også fått gode samarbeid med stadig flere grunneiere.

De 13 boligene på Krossnes er oppført av flere lokale byggmestere.
De 13 boligene på Krossnes er oppført av flere lokale byggmestere. Foto Karmøy kommune.

Leder langsiktig utvikling

– Vi samarbeider nært med grunneiere, myndigheter og lokale byggefirma når vi utvikler våre områder. Prosessene kan ta 4-8 år, mens vanlig er 10-12 år eller mer. Uansett er vi hele veien prosjektleder for utviklingsprosessene.Vi opplever ikke minst at grunneiere verdsetter dette fordi de ønsker å kunne stå inne for prosjektene som utvikles på deres grunn. Dette er et viktig premiss for arbeidet vårt, sier Lie. Han legger til:

– Tomtestrategien vår innebærer i praksis en styrking av lokal virksomhet, kompetanse og arbeidsplasser.

Kommunens pris

Om grunnlaget for Byggeskikkprisen 2013 opplyser Karmøy kommune blant annet følgende på sine websider: Kommunen ønsker ved denne tildelingen å sette fokus på de kvaliteter som kan oppnås ved en lav og tett boligbebyggelse ved kvalifisert planlegging og utførelse.

Selve byggeoppdragene ble fordelt på flere mindre, lokale byggefirma. Denne produksjonsmetoden, samt små variasjoner på Sjo Fasting Arkitekters byggetegninger, har ført til at ingen av de 13 boligene er helt like. En svakt kupert lekeplass med samlingsskur midt i anlegget gir særlige muligheter til nabokontakt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *