Historisk ny leder for entreprenørene

To dager før den internasjonale kvinnedagen 8. mars, har Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA) ansatt Kari Sandberg (52) som ny administrerende direktør.

Hun er den første kvinnelige toppsjefen i den mer enn 100 år gamle foreningen.
– Det er ikke særlig spesielt å ansette en kvinnelig administrerende direktør, men det er et faktum at Kari Sandberg er den første kvinne som noensinne er blitt toppsjef i EBA, og entreprenørbransjen er dessverre en altfor mannsdominert bransje. Det markerer et skifte i positiv retning for hele bransjen, sier styreleder i EBA, Sven Christian Ulvatne.

 

Best kvalifisert

Han påpeker at Sandberg først og fremst er ansatt fordi hun er den best kvalifiserte av mange gode kandidater, ikke fordi hun er kvinne. Han opplyser at styret i EBA vedtok enstemmig å tilby Kari Sandberg stillingen som administrerende direktør.

Kari Sandberg kommer fra jobben som direktør i Trygg Trafikk, og trer inn i sin nye stilling i juni. Hun overtar etter Jon Sandnes som nå er administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening (BNL).

 

Flest ansatte

Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA) er en bransjeforening for entreprenører. Den har cirka 220 medlemsbedrifter med 25.000 ansatte, og er dermed størst av bransjeforeningene  i BNL i antall ansatte og omsetning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *