– Norsk arbeidsmiljø er godt

– Det norske arbeidsmiljøet er i hovedsak godt sammenlignet med EU, konkluderer seniorrådgiver Cecilie Aagestad i Statens arbeidsmiljøinstitutt.

Seniorrådgiver Aagestad trekker slutningen på bakgrunn av den siste europeiske arbeidsmiljøundersøkelsen (EWCS) som er gjennomført i EU-landene og i Norge.

På et seminar i Oslo oppsummerte Aagestad resultatene i den store undersøkelsen med å slå fast at vi her i landet har høy sysselsetting og lav ledighet, det er høy intensitet i arbeidet for de fleste, men de har også mer innflytelse over hvordan arbeidet utføres enn i andre land i undersøkelsen.

 

Jobber for helsa

Norge er blant de land med flest arbeidstakere som har deltatt i opplæring betalt av arbeidsgiver i løpet av det siste året. Sammen med Sverige og Finland har vi dessuten den høyeste andelen arbeidstakere som oppgir at det å være i arbeid forbedrer helsa.

 

Mangler HMS-informasjon

Men også i Norge er det forbedringspotensial når det gjelder HMS-informasjon, viser undersøkelsen. 10 prosent av arbeidstakerne sier i Norge som i EU at de savner informasjon om helse- og sikkerhetsrisiko i arbeidet. Dette er mer utbredt blant midlertidige enn blant fast ansatte både i Norge og EU-landene.

 

Litt bedre med verneutstyr

Norske håndverkere ser ut til å være flinkere enn sine europeiske kolleger når det gjelder bruk av verneutstyr. 76 prosent av norske håndverkere sier de bruker verneutstyr når jobben krever det, i EU svarer 69 prosent det samme.

 

Les mer om undersøkelsen hos Statens arbeidsmiljøinstitutt

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *