Nær frist for riktig bilrapportering

Skattemyndighetene bryr seg ikke om kritikk om innviklet regelverk, og intensiverer kontrollen med privat bruk av yrkesbil. Den som har dårlig samvittighet for privat kjøring med firmabilen, har ennå en mulighet til å innrapportere riktig.

Leverandøren av elektroniske kjørebøker, Abax, kommer med denne påminnelsen i forbindelse med at selvangivelsene i disse dager dumper ned i kassene våre.
– Det er i selvangivelsen du kan rapportere riktig måling og kilometerstand, påpeker Abax i en pressemelding, og legger til at riktig rapportering krever at man også har kontroll på dokumentasjonen.
Den private bruken av firmabil skal fylles inn i selvangivelsens post 118-A.

Manuell eller elektronisk kjørebok?

– Ved bokettersyn bør enhver yrkesbilbruker og yrkesbileier kunne legge fram dokumentasjon som omfatter: Dato for avreise og hjemkomst, formålet med reisen, beskrivelse av reiseruta, totalt antall kjørte kilometer, og selvfølgelig navn og adresse, forklarer pressemeldingen.

– Til manuell føring kan man bruke standardiserte kjørebøker som fås kjøpt i bokhandlere eller lage sitt eget skjema. De elektroniske kjørebøkene er laget for å fjerne tidsforbruket ved utfylling, sikre korrekt dokumentasjon i henhold til myndighetenes krav og redusere behovet for kontroll ved attestering, bokføring og revisjon.
– På grunn av omfattende skattejuks er det mye som tyder på at det snart vil komme en lovendring som påbyr bruk av elektronisk kjørebok, men inntil videre er de manuelle løsningene fullstendig godkjente, skriver Abax.

Les også: 60 prosent uten kjørebok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *