Byggmesterforbundet vil styrke organisasjonen, faget og medlemsbedriftene. Her snakker daglig leder Frank Ivar Andersen varmt for fagutdanningen av håndverkere på Bygg Reis Deg-messa sist fredag.

Favner NHO lokalt – spørsmål ved BNL

Byggmesterforbundet vil styrke egen organisasjon og samarbeide tettere med NHOs distriktsapparat for å gi tømrerfaget og medlemsbedriftene bedre rammebetingelser. Dette og forholdet til Byggenæringens Landsforening skal drøftes fram mot og på landsmøtet i mai neste år.

Styret i Norges Byggmesterforbund har i en innledende fase av forbundets strategiprosess fram mot neste års landsmøte, drøftet medlemsbedriftenes rammebetingelser. Styret vurderer situasjonen for tømrerfaget og bransjen som svært krevende.

 

Utfordringer i kø

Byggmesterforbundets styre ser en hel rekke utfordringer for medlemsbedriftene som driver sin virksomhet innenfor de krevende og til dels komplekse rammebetingelser som samfunnet har utformet. Skal man kunne forsvare medlemsbedriftenes interesser kreves det en sterkere bransjeorganisasjon, noe som kan skje ved å skape en sterkere identitet for faget og bransjen.

Blant utfordringene er en stadig mer ressurssterk kundegruppe som krever ytterligere profesjonalisering av byggmesterbedriftene. Det er også behov for store endringer i utdanningen av framtidas mestere og fagarbeidere.

 

Usunn konkurranse

Medlemsbedriftene møter en usunn konkurranse fra de mange utenlandske bedriftene som baserer sin virksomhet på holdninger og forutsetninger som bryter med lover og regler. De som driver utenfor det komplekse regel- og lovverk får en stadig økende plass i markedet., heter det i pressemeldingen fra Byggmesterforbundet.

Dette vil forbundet møte med å utvikle en enda sterkere identitet for faget og bransjen. Det vil være mer synlig og bli en attraktiv organisasjon med sterkere lokalforeningsstruktur. Slik skal den øke medlemstilslutningen og få økt lokal påvirkningskraft.

I dette bildet vil Byggmesterforbundet også stille spørsmål ved nytteverdien av BNL.

Les også: Forbundet vurderer medlemmenes beste

Må ikke forskuttere utmelding

BNL vil ha Byggmesterforbundet med  videre

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *