Vann på avveie kan bli en kostbar affære, som ikke alltid dekkes av forsikringen.

Dårlig arbeid gir vannskader

Flest feil gjøres med sluk i våtrom viser en undersøkelse Finansnæringens Fellesorganisasjon har gjennomført. De siste tre år er det registrert 4.191 vannskader hjemme hos folk på grunn av dårlig arbeid av håndverkere.

– Vi oppdager elendige sluk hele tiden. Noen har ikke membran i det hele tatt, sier rørlegger Jan-Erik Urhaug i rørleggerkjeden Varme & Bad.

 

Sjekk referanser

– Folk må bli flinkere til å sjekke referanser på håndverkere de engasjerer for å få utført arbeid i våtrom. Det holder ikke bare å sammenligne priser, for den billigste er dessverre ikke alltid den beste, sier Urhaug til nyhetsbyrået Newswire.

Skader rundt sluk tar det tid å oppdage, og dermed kan det allerede ha oppstått råteskader på bjelkelaget, skader som kan bli kostbare å utbedre. Vannskader som skjer over tid er som regel ikke dekket av forsikringen.

 

Innebygd økt risiko

Vannrør varer ikke evig, og bør skiftes ut før de begynner å lekke. Innebygde toalettsisterner er en annen gjenganger for vannskader.

– Lekkasjer fra innebygde sisterner kan føre til store vannskader som kan spre seg mellom etasjer og mellom leiligheter. Det har vi sett flere eksempler på, sier Jan-Erik Urhaug.

Vannskader er blitt dyrere å utbedre, dels fordi badene ofte er mer påkostet og dels på grunn av generell prisstigning. Årlig betaler forsikringsselskapene ut 40-50 millioner kroner etter vannskader forårsaket av håndverkerfeil.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *