Hvis du lurer på om du har grunn til å klage på ditt nyoppførte hus, kan du nå se hvordan andres klager er blitt behandlet i Boligtvistnemnda. (Illustrasjonsfoto)

Boligtvistnemnda offentliggjør vedtak

Etter påtrykk fra Forbrukerrådet vil Boligtvistnemnda nå offentliggjøre sine vedtak på sin nyoppussede hjemmeside. – Det vil gjøre praksisen mer kjent, og gjøre det lettere for forbrukerne som vil klage å vurdere om de har en god sak, sier fagdirektør Torgeir Øines i Forbrukerrådet.

Boligtvistnemnda behandler klager som gjelder kjøp og oppføring av nye boliger, eller fritidsseksjoner, eierseksjoner og tilbygg, men ikke brukte boliger.

 

Byggmesterforbundet står bak

Tvister som forbrukeren vil ha behandlet i nemnda må først være reklamert på skriftlig til entreprenør eller byggmester. Det er Forbrukerrådet som sammen med bransjeforeningene Byggmesterforbundet, Boligprodusentenes Forening og Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg står bak nemnda, og det er bare tvister der den profesjonelle parten er medlem i en av disse organisasjonene som Boligtvistnemnda behandler.

Forbrukerrådet fikk 3.938 henvendelser om boligkjøp i 2010, og 964 dreide seg om mangler ved nyoppførte boliger. Lekkasje og fukt i tak, vegger, gulv og grunnmur utgjør den største delen av skadene. Det er fem års reklamasjonsrett på nye boliger.

Boligtvistnemndas nettsider kan en laste ned klageskjema og få veiledning i hvordan man går fram med en klage.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.